Vernieuwd overzicht eigen risico en bijdrage

Array

U bent bij Trias goed verzekerd voor medische kosten. Toch komt het voor dat u bepaalde kosten (gedeeltelijk) zelf draagt. Denk aan het wettelijk verplicht eigen risico*, het vrijwillig eigen risico en de eigen bijdrage. Om deze kosten helder en inzichtelijk voor u te maken, introduceren we een nieuw vergoedingenoverzicht. Daarin ziet u in één oogopslag welke kosten er gemaakt zijn en of deze van invloed zijn op uw eigen risico of uw eigen bijdrage.

Uw privacy staat voorop
Voorheen werd in het overzicht gedetailleerde informatie weergegeven, zoals de exacte naam van geleverde medicijnen. In de huidige wet- en regelgeving staat dat het geven van dergelijke uitgebreide informatie over de gezondheid van een verzekerde (medische informatie) niet is toegestaan. In het vernieuwde overzicht treft u dan ook alleen algemene beschrijvingen aan van de gedeclareerde en verwerkte kosten. 

Natura- of restutitieverzekering
Heeft u een Naturapolis bij Trias? Dan worden de kosten automatisch verrekend met uw zorgverlener. Kosten die onder uw eigen risico vallen, worden eenvoudig via automatische incasso verrekend. U ontvangt in dat geval het vergoedingenoverzicht. Wanneer u bij ons een Restitutiepolis heeft, ontvangt u in plaats van de uitkeringspecificatie voortaan ook het vergoedingenoverzicht.

Betaalt u niet via automatische incasso? Dan ontvangt u bij zowel de natura- als de restitutieverzekering een afzonderlijke vorderingsbrief en een acceptgiro. Hierin staan de bedragen die Trias nog van u tegoed heeft. U ontvangt deze vorderingsbrief tegelijkertijd met, of kort na de ontvangst van het vergoedingenoverzicht. Zo ziet u direct waar de vorderingsbrief betrekking op heeft.

Contact
Om een beeld te krijgen van het vernieuwde overzicht, kunt u het voorbeeld bekijken. Heeft u nog vragen? Bekijk dan de meest gestelde vragen, vul het digitale vragenformulier in of neem telefonisch contact met ons op via 0900 8025 (0,10 cent per minuut).

* Bezoek aan de huisarts, kosten van verloskundige zorg en kraamzorg, mondzorg voor verzekerden jonger dan 22 jaar, hulpmiddelen in bruikleen en kosten voor kinderen tot 18 jaar tellen niet mee voor het wettelijk verplicht eigen risico.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen