Kritiek van Tros Radar op Dr. Frank dieet is “slapjes”

Array

Het boek van dr. Frank is dè afvalhype van 2010, zo meldde Tros Radar. Tros Radar zou de bestseller onder de loep nemen en  tot opmerkelijke conclusies komen. Maar niets van dat alles, de uitzending bleek een slap aftreksel te zijn. Dr. Frank reageerde live in de studio op dietiste Fabienne Kruger, die een zin, als beschadigde langspeelplaat, bleef herhalen. En dr. Frank van Berkum liet duidelijk naar voren komen dat het dieet een manier is om van die ongezonde kilo’s af te komen.

Slechts twee argumenten over de persoonlijke recepten en de aanmeldprocedure werden door Dr. Frank als opbouwende kritiek ontvangen. En Van Berkum zei in de uitzending dat men het probleem met het aanmeldfilter snel zou oplossen.
Dat  Hertsenberg, die zelf ook een dieetboek met een website lanceerde, klaagde over de bewerkelijkheid van het dieet is niet verwonderlijk, want zij schreef een boek voor werkende vrouwen met recepten. Van diverse Dr. Frank gebruikers begrijpen we overigens dat de gerechten van Dr. Frank ook snel op tafel staan. Kortom de kritiek was weinig gefundeerd en slapjes.

Hertsenberg is getrouwd met activist en Eerste Kamerlid Niko Koffeman van de Partij voor de Dieren. Hertsenberg is overtuigd vegetarier en zevendedagsadventist. In juni 2009 startte ze samen met haar man een website met vegetarische recepten, De Vegetarier.nl en bracht een niet zo succesvol dieetboek uit. (2009 – De dunne vegetarier. Verrukkelijk vegetarisch eten in een handomdraai, Karakter Uitgevers, ISBN 9789061129479)

Leuk overigens om te horen dat Peter Deriemaecker van VU Brussel inmiddels al in contact is met Frank van Berkum om kennis uit te wisselen.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen