Nationaal zorgverkiezingsdebat: Zeker over zorg

Array

Patientenorganisaties en verzekeraars debatteren met kamerleden over toekomst zorg
Op dinsdag 1 juni organiseren de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad), de Nederlandse Patienten Consumenten Federatie (NPCF) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) samen het nationale zorgverkiezingsdebat ‘Zeker over zorg’. Patientenvertegenwoordigers en verzekeraars debatteren daar met (aanstaande) kamerleden over de toekomst van de zorg.

De zorg is op allerlei manieren in beweging. Patienten en gehandicapten willen meer maatwerk en zeggenschap over zorg. Clienten in de zorg, zorgverzekeraars en zorgverleners gaan meer samenwerken om zorg beter en goedkoper te maken. De toegankelijkheid en de betaalbaarheid van de zorg wordt bedreigd. Bijvoorbeeld door de gevolgen van de financiele crisis en de plannen om de eigen bijdragen te verhogen en het collectieve pakket uit te dunnen. De roep om de AWBZ ingrijpend te hervormen, wordt door de een als een bedreiging gezien en door de ander als een kans.

Kleur bekennen
Op 1 juni gaat de achterban van de CG-Raad, de NPCF en ZN over deze onderwerpen in debat met (aanstaande) ‘zorg-kamerleden’ van de belangrijkste politieke partijen. Thema’s die aan de orde komen tijdens het debat zijn de organisatie van de zorg, het vraaggestuurde stelsel, de betaalbaarheid van de zorg en de toekomst van de langdurige zorg. Op elk van deze thema’s moeten kamerleden kleur bekennen. Zij gaan duidelijk maken waar hun partij voor staat en hoe zij de client in de zorg daadwerkelijk centraal stellen.
Het debat is bedoeld voor de leden en achterban van de CG-Raad en de NPCF, de zorgverzekeraars en andere geïnteresseerden uit de wereld van de zorg.

Organisaties
De CG-Raad is de koepelorganisatie van ruim 160 organisaties van chronisch zieken en gehandicapten. De CG-Raad wil dat iedereen daadwerkelijk kan meedoen aan het maatschappelijk leven. De CG-Raad behartigt levensbreed de collectieve belangen van haar leden.

De NPCF is een samenwerkingsverband van patientenkoepels- en organisaties. De federatie fungeert als platform voor gemeenschappelijke beleidsontwikkeling en belangenbehartiging op inhoudelijke thema’s.

ZN is de brancheorganisatie van de zorgverzekeraars in Nederland. ZN behartigt de belangen van verzekerden en de gemeenschappelijke belangen van zorgverzekeraars. Daarnaast zet de brancheorganisatie zich in voor ondernemingsruimte voor haar leden.

Het nationale zorgverkiezingsdebat ‘Zeker over zorg’ vindt plaats in Studio A12 te Bunnik en start om 14.00 uur. Aanwezigheid op uitnodiging.
Bron: CG-raad

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen