Koninklijke onderscheiding voor Erasmus MC’ers Aggie Balk en Ad Trouw

Array

De jaarlijkse lintjesregen heeft ook het Erasmus MC getroffen. Op donderdag 29 april kregen cardioloog Aggie Balk en vrijwilliger Ad Trouw een koninklijke onderscheiding.

Orde
Aggie Balk is onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ad Trouw is vanaf nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Inzet
In Nederland zijn maar enkele cardiologen met de kennis en ervaring om patienten tijdens en na een harttransplantatie te behandelen. Cardioloog Aggie Balk is er een van. Balk werd door collega Lex Maat aangedragen. “We boeken nationaal en internationaal uitstekende resultaten met ons transplantatieprogramma. Dit is mede te danken aan de grote inzet van dokter Balk.”
Ook afdelingshoofd Maarten Simoons is lovend. “Aggie Balk is de laatste 25 jaar altijd beschikbaar geweest voor overleg. Ook als zij geen dienst had, kwam zij naar het ziekenhuis als een patient net was getransplanteerd of als er problemen waren.”

Betrokken
De tweede lintjesontvanger is vrijwilliger Ad Trouw. Hij is veertig jaar elke zondag organist bij de kerkdiensten van het Erasmus MC-Daniel den Hoed. Trouw is aangedragen door Cor Hoegen, geestelijk verzorger in de Daniel den Hoed. “Ad is als organist een echte vakman. Daarnaast is hij ook erg betrokken bij het wel en wee van patienten. Voor de dienst haalt hij ze op en daarna brengt hij patienten ook terug naar hun kamer.” Trouw is niet alleen vrijwilliger in het Erasmus MC, maar doet meer liefdadigheidwerk in Rotterdam-Zuid.

Burgemeester
De lintjes werden opgespeld door burgemeester Ahmed Aboutaleb. Behalve Balk en Trouw hebben 41 andere Rotterdammers een koninklijke onderscheiding gekregen

Recente artikelen