Twee keer zo groot risico tanduitval rokers

Array

Uit een Duits onderzoek blijkt dat rokers  een twee keer zo hoog risico lopen om hun tanden te verliezen in vergelijking met niet-rokers. De resultaten van het onderzoek werden afgelopen woensdag  gepresenteerd in Berlijn. Het rapport werd opgesteld door deskundigen van een landelijke tandartsenorganisatie en wetenschappers van het kankeronderzoekscentrum.

Rokers kampen veel vaker  met tandvleesproblemen en overlijden ook vaker aan mond- en keelkanker. Jaarlijks sterven circa 4500 Duitsers aan de gevolgen van deze ziekte, vooral mannen. In Duitsland rookt circa een op de drie volwassenen. De Duitse tandartsen worden opgeroepen hun klanten  te adviseren om te stoppen met de ongezonde gewoonte. (ANP)

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen