Overlevende crash Libië geopereerd

Array

De Libische staatstelevisie heeft  beelden uitgezonden van het kind dat als enige de vliegtuigcrash bij Tripoli heeft overleefd.

Het kind, (UPDATE) de 8-jarige Ruben van Assouw uit Tilburg, werd geopereerd aan botbreuken. Op de beelden is het kind in een ziekenhuisbed te zien, waar het ligt met een bandage om zijn voorhoofd. Het kind heeft een gezwollen linkeroog en blauwe plekken en schaafwonden op de linkerwang. Ook ligt het kind aan de beademingsapparatuur.

Meer gegevens over het kind zijn er nog niet. Zodra de operatie is afgerond, zal een medewerker van de Nederlandse ambassade het kind zo snel mogelijk bezoeken en proberen zijn identiteit definitief vast te stellen.

Er heerst veel onduidelijkheid over de nationaliteit, het geslacht en de leeftijd van het kind. Een Libische woordvoerder meldde in eerste instantie dat het om een Nederlands kind van tien jaar zou gaan, maar daarover zijn inmiddels twijfels. Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakte bekend dat het om een jongetje gaat, de behandelend arts spreekt echter over een ”ze”. Ook heeft het kind lang haar.

De behandelend artsen zullen later een persconferentie geven.

UPDATE: Oma An van de Sande heeft de naam tegenover het Brabants Dagblad bevestigd. Ruben is samen met zijn broer Enzo (11), moeder Trudy (41) en vader Patrick (40) op safari in Zuid-Afrika geweest om de koperen bruiloft van het echtpaar Van Assouw-Van de Sande te vieren.

Bron: Nu.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen