Succesvolle hepatitis B campagne ‘China aan de Noordzee’ nadert einde

Array

Wereld Hepatitis Dag versterkt ambitie landelijke uitrol
Op zaterdag 22 mei sluit de campagne China aan de Noordzee met een laatste prikactie in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag. Dit is de laatste kans voor de Chinese bevolking in de regio Haaglanden om zich in het kader van deze actie te laten testen op hepatitis B. De GGD en de samenwerkende partners verwachten na vier maanden campagne in totaal 1250 Chinezen gescreend te hebben.
Succesvolle campagne
China aan de Noordzee is een vervolg op de campagne China aan de Maas die vorig jaar in Rotterdam heeft plaatsgevonden. Daar werden ruim 1.000 Chinezen onderzocht op de aanwezigheid van het virus.

“De doelstelling van de campagne lag op het testen van 500 Chinezen en de teller staat inmiddels op 1.025. Wij zijn erg blij met dit resultaat en het is natuurlijk helemaal bijzonder om dit te kunnen melden in de week waarin de Wereld Hepatitis Dag valt,” aldus Kees Dirksen, projectleider van China aan de Noordzee.

Samenwerking is succesfactor
China aan de Noordzee is een samenwerking tussen de GGD Den Haag, Het Medisch Centrum Haaglanden en het Nationaal Hepatitis Centrum. Er is in deze campagne nauw samengewerkt met verschillende Chinese verenigingen waaronder De Chinese Brug en Chinatown in Den Haag en met de landelijke organisatie Inspraak Orgaan Chinezen. Doel van de campagne is het vinden en behandelen van dragers van het hepatitis B virus en het beschermen van de mensen die nooit in aanraking zijn geweest met het virus. De campagne richt zich op Chinezen omdat onder deze bevolkingsgroep het percentage hepatitis B besmettingen veel hoger is dan het Nederlands gemiddelde.

Nationaal vervolg
De campagne is een initiatief van het Nationaal Hepatitis Centrum. Na Den Haag en Rotterdam hoopt het NHC deze campagne ook in andere steden te starten. Het centrum voert nu gesprekken met onder meer de GGD’s in Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Eindhoven en met de GGD Zuid Limburg.

Meer informatie over hepatitis B, de campagne en de campagnekalender is te vinden op: www.zegneetegenhepatitisB.nl.

Meer informatie over de GGD Den Haag, Medisch Centrum Haaglanden, Nationaal Hepatitis Centrum (NHC), Stichting de Chinese Brug en Unit Intercultural, zie de websites:

http://denhaag.nl/home/bewoners/zorg-en-welzijn.htm;
www.mchaaglanden.nl;
www.hepatitis.nl;
www.chinesebrug.nl/;

Bron: Interculturaldh

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen