Helft beroertes Friesland te laat naar arts

Array

Mensen die een beroerte hebben gehad, wachten vaak te lang met het bellen van een dokter of ambulance. Daardoor lopen ze grote risico’s blijvende gevolgen te houden zoals verlammingsverschijnselen of andere handicaps.Vooral op het platteland zijn patienten hard voor zichzelf, signaleert neuroloog Geert Sulter van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Hij promoveerde in 2002 op beroertes. ,,Meer dan de helft blijft te lang thuis. Ze denken dat het vanzelf overgaat. Of ze slapen er een nacht over.” Daardoor houden ze meer last van de gevolgen.

Bron: Leeuwarder Courant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen