Geen gedwongen opsplitsing HWW Zorg en Thuiszorg Groningen

Array

Kamer steunt SP
De Tweede Kamer heeft een motie van de SP gesteund waarin werd uitgesproken dat stichtingen die de zorg overnamen van het failliete Meavita (HWW Zorg en Thuiszorg Groningen) mogen blijven bestaan, óók als zij geen delen verkopen. HWW Zorg kwam de laatste weken veel in het nieuws vanwege de slechte kwaliteit van de zorg. Bij Thuiszorg Groningen verkeerde het personeel voortdurend in onzekerheid. Het nieuws dat de stichtingen een permanente status kunnen krijgen is een belangrijk stap naar rust in de organisaties. SP-Kamerlid Renske Leijten: “Dit is een belangrijke overwinning. De Kamer erkent eindelijk dat het niet in het belang is van goede zorg om voortdurend onzekerheid te creeeren over de status van stichtingen.”

HWW Zorg en Thuiszorg Groningen namen de zorg over van de failliete zorggigant Meavita. Zij ontvingen financiele steun van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA), onder voorwaarde dat de stichtingen zouden worden opgesplitst en verkocht. Leijten: “Het is absurd dat die voorwaarde werd gesteld. We hebben het hier over zorg voor kwetsbare mensen, niet over handelswaar! Ik ben blij dat de Kamer heeft uitgesproken dat tijdelijke stichtingen als HWW en TZG ook een permanent karakter kunnen krijgen. Rust en stabiliteit is een belangrijke voorwaarde om de zorg op orde te krijgen. Dat lukt niet als je als instelling gedwongen in de etalage moet.”

Bron: SP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen