Intensief toezicht op GGZWNB Halsteren

Array

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) volgt nauwlettend de situatie die is ontstaan bij de geestelijke gezondheidsinstelling GGZWNB in Halsteren. Reden hiervoor zijn financiele onrust en ingrijpende veranderingen op bestuurlijk niveau. Ervaring leert dat ernstige bestuurlijke en/of financiele problemen potentieel een negatieve invloed hebben op de kwaliteit en veiligheid van de patientenzorg. Op deze wijze kan de inspectie bevorderen en bewaken dat de Raad van Bestuur en Raad van Toezicht hun verantwoordelijkheid voor kwaliteit en veiligheid van zorg blijven waarmaken.

Naar verluid heeft GGZWNB een conflict met de bank. Op dit moment zouden de betalingen voor de komende maanden geborgd zijn.
In 2009 heeft de inspectie intensief contact gehad met GGZWNB in verband met een langer lopend conflict tussen de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht. De toenmalige Raad van Toezicht is afgetreden. De huidige Raad van Toezicht is recent geïnstalleerd.

Herstel conflict
De inspectie heeft vernomen dat GGZWNB tijdelijk, per 1 juni, een  externe manager zal aanstellen die zorg moet dragen voor het herstellen van dit conflict en het realiseren van afspraken met de bank. De instelling verwacht dat dit binnen enkele maanden zal zijn gerealiseerd.

Toezicht geïntensiveerd
Gezien beschreven ontwikkelingen heeft de inspectie besloten om het contact met en het toezicht op GGZWNB de komende maanden te intensiveren. Dit houdt in dat de instelling een risico-inschatting moet maken over de kwaliteit en veiligheid van de patientenzorg en hierover periodiek moet rapporteren. Ook volgen regelmatig inspectiebezoeken zodat de inspectie goed zicht heeft op mogelijke risico’s voor de sturing op de kwaliteit van de zorg. De resultaten hiervan zijn bepalend voor de mate en de intensiteit van het inspectietoezicht de komende maanden.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen