LIVE gastric bypass operatie te volgen in Tuschinski bioscoop op 1 juli

Array

Op  donderdag 1 juli  van 8.30 tot 11.30 uur is live vanuit het Slotervaartziekenhuis een kijkoperatie te volgen bij een patient met ernstig overgewicht. Deze zogenaamde “Gastric Bypass” operatie is effectief, maar staat bekend als technisch zeer moeilijk en gaat gepaard met risico’s. Dit is de reden dat deze operatie nog maar in enkele centra in Nederland wordt uitgevoerd. Deze operatie kunt u meemaken in Pathé bioscoop Tuschinski, Reguliersbreestraat 26-34 te Amsterdam.

Het is mogelijk vragen te stellen tijdens de operatie aan de in de zaal aanwezige chirurg, die direct in verbinding staat met  2 chirurgen van het opererende team. Tevens zullen de volgende onderwerpen aan de orde komen in een presentatie tijdens de operatie:

  1. Waarom wordt slechts 2 % van de daarvoor in aanmerking komende patienten geopereerd in Nederland?
  2. De Gastric Bypass kijkoperatie heeft de beste resultaten bij patienten met ernstig overgewicht. Wat zijn de voordelen?
  3. Waarom is de meest uitgevoerde operatie in Nederland de maagband-operatie?
  4. Hoe kan de Gastric Bypass operatie 85% van de patienten met diabetes type II langdurig genezen?
  5. Moeten we wel opereren bij patienten met overgewicht en/of diabetes? Wat zijn de risico’s en wat zijn de voordelen voor de patient?
  6. Waarom is het belangrijk alle aspecten van de behandeling van deze   patienten in een ziekenhuis te verenigen?
  7. De OBESITAS epidemie in Nederland: omvang en mogelijk acties.

Het doel van deze LIVE uitzending is de bekendheid met deze behandeling van overgewicht bij patienten en leken te vergroten: slechts 2% van de potentiele patienten wordt geopereerd. In Nederland is het niet of onvoldoende bekend dat deze operatie ook een effectieve behandeling is voor patienten met diabetes type II.

Wilt u aanwezig zijn? Dan kunt u zich opgeven via e-mail [email protected]. Toegang is gratis, en plaatsen zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Print de email-reply af en neem deze mee als toegangsbewijs.

Recente artikelen