Verbetering progressievrije overleving ovariumcarcinoom

Array

In het tweede Oncologiejournaal vanaf de ASCO in Chicago bespreekt Inge Diepman met haar gasten de belangrijkste bijdragen aan het congres op het gebied van: hersentumoren, colorectaal- en ovariumcarcinoom.

* Prof. dr. Martin van den Bent, neuro-oncoloog in het ErasmusMC constateert dat ‘de rol van angiogeneseremming bij hersentumoren weliswaar veelbelovend is, maar nog nader adequaat onderzoek nodig is’ zoals met een Nederlandse studie met controle-arm die recent is opgestart.
* Bij het colorectaal carcinoom blijkt ‘verrassenderwijs dat EGFR remming met cetuximab bij KRAS wildtype patienten geen meerwaarde geeft, noch in de eerste lijn, noch in de adjuvante setting’, zo meldt dr. Esther van Meerten, medisch oncoloog in het ErasmusMC, ‘ook al heeft cetuximab zijn meerwaarde in latere lijnen bij de KRAS wildtype groep al wel bewezen’.
* Bij de behandeling van het gevorderd ovariumcarcinoom is meer vooruitgang te melden. Nelleke Ottevanger, medisch oncoloog in het UMCN St. Radboud rapporteert: ‘4 maanden verbetering in progressievrije overleving met maintenancetherapie met bevacizumab, dat is zeker goed nieuws maar we weten nog niet of dat ook overlevingswinst oplevert.’
* Verder in het oncologiejournaal bijdragen van o.a. dr. Theo Ruers over RFA en natuurlijk de rubriek de Studietuin: Nederlandse bijdragen aan de ASCO in 2 minuten.

Klik hier voor de uitzending:

http://www.oncologietv.nl/Programma/Congressen/ASCO+2010/ASCO+Journaal+zondag+6+juni.aspx

U kunt tevens kijken naar de eerste uitzending vanaf de ASCO 2010, waarin Inge Diepman, bijgestaan door haar co-presentator Koos van der Hoeven, met gasten prof. dr. Lex Eggermont en prof. dr. John Haanen de doorbraak bespreekt, die op de ASCO bekend is gemaakt bij de behandeling van het gemetastaseerd melanoom.

Klik hier voor de uitzending van zaterdag 5 juni: http://www.oncologietv.nl/Programma/Congressen/ASCO+2010/ASCO+Journaal+zaterdag+5+juni.aspx

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties, laat het ons weten. Wij kunnen deze dan in overleg met de redactieraad voorleggen aan onze studiogasten. Stuur uw vraag of opmerkingen per email naar [email protected]

Om de uitzendingen te bekijken dient u ingelogd te zijn. Mocht u uw inloggegevens zijn vergeten, klik dan hier of gebruik de onderstaande link:

http://www.oncologietv.nl/Systeem/Wachtwoord+vergeten.aspx

Recente artikelen