Men’s Health Week

Array

Vanaf 14 t/m 20 juni, de week voorafgaande aan Vaderdag, is het International Men’s Health Week. Wereldwijd worden er activiteiten ontplooid door zorginstellingen, zoals ziekenhuizen die ’s-avonds hun deuren openen voor vragen van mannen met gezondheidsklachten. Doelstelling is het vergroten van de bekendheid van typisch mannelijke aandoeningen, zoals prostaatklachten, erectiestoornissen en zaadbalkanker en het aanmoedigen van het, in een vroeg stadium, herkennen en behandelen van deze aandoeningen bij mannen.

Deelnemende ziekenhuizen in Nederland zijn in Tilburg, Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Breda, Den Haag, Leiden en Amstelveen. Tegelijkertijd rijdt er in het kader van deze wereldwijde voorlichtingscampagne een grote vrachtwagencombinatie (met mobiele spreekkamers) ook wel de ERECTIE- of PROSTAATTRUCK genoemd, door Nederland.

Nederland neem hieraan deel op initiatief van de Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuele Disfuncties (WVSD; http://www.wvsd.net/) in samenwerking met het European Men’s Health Forum (EMHF). Geplande activiteiten in Nederland  zijn:

1.         Voorlichtingsbijeenkomsten voor mannen in verschillende ziekenhuizen in Nederland.

2.          Een mobiele erectietruck die verschillende steden in Nederland aan zal doen.

Tijdens deze Men’s Health Week, die financieel mogelijk wordt gemaakt door farmaceut Lilly Nederland, hebben mannen met hun partners de mogelijkheid om kosteloos en anoniem hun ‘mannen- problemen’ te bespreken in de deelnemende ziekenhuizen of de Erectietruck. In de Erectietruck zal naast een uroloog / seksuoloog ook een verpleegkundige aanwezig zijn, die onder meer de bloeddruk zal meten. Er wordt uitsluitend algemene informatie en voorlichting gegeven over erectiestoornissen en prostaatproblemen.

Dr. Cobi Reisman, uroloog te Amstelveen “Het is belangrijk dat mannen met een erectie- of prostaatprobleem nu zelf kunnen ervaren dat de drempel naar de arts echt niet zo hoog is. Wij zorgen ervoor dat zij goede voorlichting krijgen over de diverse oorzaken, gevolgen en mogelijke behandelingen, zodat zij weer in staat zijn te genieten van romantiek en seksualiteit”.

Men’s Health Week is een jaarlijks terugkerend initiatief van verschillende internationale organisaties. De doelstelling is het vergroten van de bekendheid van mannelijke gezondheidsklachten en het aanmoedigen van het in een vroeg stadium herkennen en behandelen van diverse aandoeningen bij mannen. Door middel van deze laagdrempelige informatie- en voorlichtingscampagne (‘de uroloog komt naar u toe deze zomer’) wordt getracht het taboe rond de mannelijke aandoeningen, zoals prostaatklachten en erectiestoornissen te doorbreken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen