Alumnidag vervolgopleiding tot huisarts

Array

De eerste alumnidag van de vervolgopleiding tot huisarts van het UMC St Radboud. De alumnidag- programmacommissie, momenteel bestaand uit Nadja Joosen, Theo Voorn en Ad van Esch, stelt ieder jaar een nieuw programma op met onderwerpen die zowel voor aios als huisartsen van belang zijn.

Dit jaar staat de ochtend grotendeels in het teken van farmacotherapie. Dr. Paul Jansen, opleider klinische farmacologie en geriatrie UMC Utrecht, laat zien hoe je een patient met veertien problemen en vijftien pillen gestructureerd aan kunt pakken. De middag begint met een zoektocht naar de X-factor van de huisarts. Wat zijn succesfactoren, waar gaat het goed en waarom (daar)? Tot slot schetst prof. Wil van den Bosch een beeld van het vak in de toekomst en de implicaties hiervan voor (na)scholing.

  • 09.00 – 09.15: Opening door prof. dr. T. Voorn, huisarts
  • 09.15 – 10.15: Farmacotherapie: gevorderde leeftijd, andere medicijnen en polyfarmacie onder controle  dr. P.A.F. Jansen, klinisch geriater/ klinisch farmacoloog UMC Utrecht, lid CBG
  • 10.15 – 10.30: Pauze met posterpresentatie
  • 10.30 – 11.30: Workshop farmacotherapie: welke pil kan er nog bij en de pop-up-party
  • 11.30 – 12.00: Evaluatie workshop, discussie, implementatie aanpak polyfarmacie in de praktijk
  • 12.00 – 12.30: Actueel onderwerp, spreker en onderwerp volgt.
  • 12.30 – 13.30: Lunch met posterpresentatie
  • 13.30 – 15.00: Op zoek naar de X-factor van de huisarts. met o.a. F.A.W.M. Derksen, huisarts
  • 15.00 – 15.30: Pauze met posterpresentatie
  • 15.30 – 16.15: Hoger of lager: wat weet je van je patienten, je collegae en het vak?
  • 16.15 – 16.45: Hoe ziet de huisartsenpraktijk er over 10 jaar uit en wat betekent dit voor opleiding en nascholing? Door prof.dr. W. van den Bosch, hoogleraar huisartsgeneeskunde
  • 16.45 – 19.00: Borrel

Datum: vrijdag 2 juli 2010
Tijd: 09:00 tot 19:00
Locatie: Radboud Auditorium, Geert Grooteplein 15

Organisator: Huisartsenopleiding UMC St Radboud
Meer informatie op de website van PAOG Heyendaal

Bron: RU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen