Maasstad Ziekenhuis verhuist laatste weekend februari 2011 naar nieuwbouw

Array

Maandag 28 februari gaan patienten over
De directie van het ziekenhuis heeft deze week definitief besloten dat de locaties Zuider en Clara in het weekend van 26 februari zullen verhuizen naar de nieuwe locatie naast NS station Lombardijen. De patienten verhuizen op maandag 28 februari. Het nieuwe Maasstad Ziekenhuis opent op 1 maart 2011 zijn deuren voor patienten.

Gedurende het hele laatste weekend van februari, zullen vanaf vrijdagnacht 24 uur per dag verhuiswagens vol spullen worden overgeheveld naar de nieuwbouw. In totaal moet ongeveer 6500 kubieke meter aan o.a. medische apparatuur, computers en meubilair worden vervoerd. In een verhuiswagen past ongeveer 50 kuub. Het verhuisbedrijf Convoi zet twee ploegen van elk 50 mensen in die zoals gezegd volcontinu in wisseldienst in touw zijn.

De patienten, naar schatting ongeveer 200 mensen, worden op maandag 28 februari naar de nieuwbouw gebracht. Wie kan lopen, verhuist met een busje, voor bedlegerige patienten worden zes verhuiswagens ingericht met elk vier bedden. Om de reis te kunnen volgen –een verhuiswagen heeft immers geen ramen- worden aan de buitenkant van de wagens camera’s opgehangen, zodat de reis in de verhuiswagen via beeldschermen te volgen is.

Op maandag 28 februari zullen de poliklinieken van het ziekenhuis voor een etmaal gesloten zijn. De Spoedeisende Hulp sluit van zondagavond 22.00 uur tot maandagavond 22.00 uur voor een etmaal de deuren. De Fertiliteitskliniek op locatie Zuider blijft open voor vrouwen die een IVF-programma doorlopen en die rond 27 februari een eisprong verwachten. Zij kunnen gedurende het hele weekend gewoon terecht voor een punctie.

Dinsdag 1 maart opent het nieuwe ziekenhuis zijn deuren. De locaties Clara en Zuider zijn vanaf die datum gesloten voor publiek.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen