Afspraken maken over kwaliteitsborging medische apparatuur?

Array

Tot 10 augustus inventariseert NEN bij de Nederlandse markt of er mogelijkheden zijn om een Nederlands Technische Afspraak (NTA) op te stellen op het gebied van ‘Kwaliteitsborging medische apparatuur’. Iedere belanghebbende partij wordt uitgenodigd om haar interesse in het project kenbaar te maken.

Eind mei heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een brief gestuurd naar betrokken partijen over het onderhoud van medische apparatuur. In deze brief werd de stand van zaken toegelicht en is tevens ingegaan op de mogelijkheid een zelfreguleringinstrument als een NTA op te stellen voor de kwaliteitsborging van medische apparatuur. NEN is momenteel bezig met de voorbereidingen van het project. Het doel is om het project in het najaar van 2010 op te starten.
NTA ‘Kwaliteitsborging medische apparatuur’

Doelstelling van het project is om te komen tot een multidisciplinair afsprakendocument (NTA), dat breed gedragen wordt door alle betrokken/belanghebbende partijen. Alle belanghebbende partijen in de keten, van inkoop tot afschrijving van medische apparatuur, worden met elkaar in contact gebracht. Bestaande initiatieven worden met elkaar verbonden en op elkaar afgestemd. Bij het opstellen van het document wordt, naast bestaande initiatieven, ook rekening gehouden met wet- en regelgeving en er wordt aangesloten bij de NTA 8009 ‘Veiligheidsmanagementsysteem voor ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszorg verlenen’ (NTA VMS).

Uw mening telt
NEN zoekt organisaties die interesse in of belang hebben bij het project ‘Kwaliteitsborging van medische apparatuur’. Denk aan patientenvertegenwoordiging, fabrikanten, leveranciers, importeurs, ziekenhuizen/zorgaanbieders, apothekers, zorgverzekeraars, expertisebureaus, onderzoeksinstellingen,(semi) overheden, medisch specialisten en inspectieinstellingen.

Meer informatie
Geïnteresseerde partijen worden uitgenodigd om contact op te nemen met NEN. Deze ontvangen vervolgens (inhoudelijke) informatie over het project. Ook is er een mogelijkheid om deel te nemen aan een enquête over het onderwerp.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met NEN Medische Technologie via e-mail ([email protected]) of telefonisch (015) 2 690 250).

Recente artikelen