Zorginstellingen trekken vergunningsaanvraag in

Array

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft er kennis van genomen dat twee aanbieders van verpleeghuiszorg en verzorgingshuisszorg hun aanvraag om een vergunning voor een fusie hebben ingetrokken. De NMa was voornemens vandaag op de aanvraag van Stichting Pleyade en Stichting Catherina te beslissen.

De NZa en NMa constateren dat door het samengaan van beide aanbieders een economische machtspositie kan ontstaan of worden versterkt. En constateert de NZa dat de fusie leidt tot negatieve gevolgen voor de publieke belangen: kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid. Het onderzoek concentreerde zich op de dreigende beperking van de concurrentie en daarmee van de keuzemogelijkheden voor clienten in de regio Arnhem.

Partijen hebben een voorstel gedaan om de geconstateerde problemen weg te nemen. Het voorstel van partijen heeft niet geleid tot een ander eindoordeel, omdat het de mededingingsproblemen niet zonder twijfel kan wegnemen.

De NZa geeft de NMa bij fusies en overnames in de zorg een zienswijze over eventuele gevolgen voor de kwaliteit, betaalbaarheid en toegankelijkheid. De NMa beoordeelt bij fusies en overnames of de daadwerkelijke concurrentie significant wordt belemmerd, met name door het ontstaan of versterken van een economische machtspositie.

Bron: NZa

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen