Eenderde van Kaiser Permanente patiënten heeft online contact

Array

De Californische zorgorganisatie Kaiser Permanente telt 8,2 miljoen leden. Zij zijn verzekerd bij zorgverzekeraar Kaiserplan en ontvangen zorg van de artsengroep Permanente. Zij werken in de 35 ziekenhuizen van de Kaiser Foundation. Kaiserplan, Permanente en Kaiser Foundation werken sinds 15 jaar intensief samen met dezelfde missie: de premie laag houden en de kwaliteit van zorg hoog. Naar buiten toe en in marketingtermen hanteert men de naam Kaiser Permanente (KP).

In 2007 voerde KP telezorg in. Patienten ontvangen sindsdien bijvoorbeeld de meeste laboratoriumuitslagen via een beveiligde internetverbinding. Ook kunnen zij via het internet afspraken maken met hun arts. En hun eigen elektronische dossier kunnen zij op een veilige manier inzien wanneer zij maar willen.  Van de 8,2 miljoen leden maakt thans drie miljoen gebruik van de internetmogelijkheden. Dat is meer dan éénderde. Dit aantal blijft ook in 2010 doorgroeien.

Woorden van deze strekking sprak KP-directeur zorginnovatie en oncoloog Paul Wallace aan het begin van het vierde nationale congres over recente ontwikkelingen in ketenzorg en geïntegreerde zorg. Dat vond plaats op vrijdag 2 juli op de Universiteit Utrecht. Driehonderd professionals, wetenschappers en beleidsmakers namen eraan deel. Voorzitter was de Utrechtse hoogleraar huisartsgeneeskunde Niek de Wit. Wilt u de PPP van Wallace inzien? Klik dan hier. Staat deze er nog niet op? Probeer het dan enkele dagen later opnieuw. Wilt u meer achtergrondinformatie over Kaiser Permanente? Klik dan hier.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen