PVV en SP roepen Kamer terug vanwege massaontslag bij Organon door MSD

Array

De regering moet er  alles aan doen om het dreigende massaontslag bij Organon in Oss te voorkomen. De SP en PVV willen dat de Tweede Kamer terugkomt van zomerreces om een debat te houden over het dreigende massa-ontslag bij farmaciebedrijf MSD, het voormalige Organon, in Oss. „De regering moet hemel en aarde bewegen om de directie van het bedrijf MSD op andere gedachten te brengen”, aldus SP-Kamerlid Paul Ulenbelt dinsdag SP-Kamerlid Paul Ulenbelt roept daarom de Kamer terug van reces om hierover met minister Van der Hoeven te kunnen spreken.

Organon is een gezond en hoogwaardig bedrijf en de 4.500 werknemers leveren dagelijks topprestaties. Daarom wil ik een debat met het kabinet om te zorgen dat zij opkomt voor de toekomst van Organon en deze duizenden werknemers.’

De regering heeft de mond vol over innovatie en kenniseconomie, maar zit op haar handen als een hightech onderzoeksafdeling voor nieuwe medicijnen gesloten wordt. Minister van Economische Zaken Van der Hoeven zegt dat de overheid zich niet kan bemoeien met de afwegingen van een private partij. Ulenbelt vindt dit een gemakzuchtige houding en accepteert dit niet. ‘Alleen met mooie woorden krijgt ons land geen kenniseconomie. Het is nu tijd dat de minister opkomt voor de belangen van samenleving en economie. Vorige week vroegen wij de minister hier al om, maar een reactie van haar kant blijft tot nu toe uit. Kennelijk moeten we haar nog van de urgentie doordringen.’

Het Amerikaanse bedrijf MSD is de nieuwe eigenaar van Organon en wil bijna dan helft van de 4.500 werknemers op straat zetten. Ulenbelt: ’Iedereen snapt dat een bedrijf dat dingen maakt die niet meer verkocht worden, moet sluiten. Maar Organon is springlevend en van groot belang voor de Nederlandse kenniseconomie. Een massaontslag omdat elders een fractie meer winst is te behalen schreeuwt om actie van het personeel, van de Ossenaren maar ook van de regering.’

Ulenbelt heeft de voorzitter van de Kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid verzocht zo spoedig mogelijk een extra vergadering bijeen te roepen.

Bron: SP

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen