Onduidelijkheid over toekenning PGS

Array

Er is nogal wat onduidelijkheid over wanneer iemand net wel en wanneer iemand net niet op de wachtlijst voor het pgb terechtkomt. Zeker omdat er een ‘grijs gebied’ is. Bent u namelijk op maandag 28 juni voor twaalf uur ‘s middags gevraagd (bijvoorbeeld telefonisch) door het Zorgkantoor voor aanvullende informatie betreffende uw aanvraag voor een pgb? Dan zit u nog net goed. Mocht het Zorgkantoor hier anders over denken en u toch op de wachtlijst plaatsen, kunt u bezwaar maken.
Niet de ingangsdatum van de toekenningsbeschikking zelf wordt aangehouden, want deze is gelijk aan de ingangsdatum van de indicatie, maar de dagtekening, dat wil zeggen: de datum waarop de brief is verstuurd, is van belang. Als deze gedateerd is op 1 juli of later, dan komt u op de wachtlijst te staan en kunt u alleen zorg in natura krijgen tot het einde van dit jaar. Heeft het Zorgkantoor vóór 28 juni 12.00 uur nog contact met u gehad en u al een pgb beloofd, dan krijgt u nog wel een pgb.
Per Saldo heeft een slimme lijst gemaakt Bezwaar maken tegen beslissing Zorgkantoor. Normaal zijn de slimme lijstjes van Per Saldo alleen beschikbaar voor leden. Deze slimme lijst is als uitzondering nu voor iedereen te downloaden.

Vanaf donderdag 1 juli kunt u alleen nog toekenningsbeschikkingen afgeven als u de aspirant-budgethouder vóór ontvangst van dit mailbericht (maandag 28 juni 12:00 uur) om aanvullende informatie hebt gevraagd.’

Bron: PerSaldo

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen