LHV niet achter twee minuten norm

Array

De Inspectie hanteert een norm van 2 minuten voor het opnemen van normale oproepen. De LHV heeft deze norm niet overgenomen (lees de brief aan minister Klink (pdf), 24 sept. 2009), maar vindt een inspanningsverplichting om de bereikbaarheid te vergroten reeel.

De Inspectie gaat ook meten of de bereikbaarheid bij normale oproepen (maken van afspraken, etc.) is verbeterd ten opzichte van 2008. Hiervoor wordt een steekproef van 1.000 huisartspraktijken gebeld op verschillende tijdstippen. De Inspectie vindt een score van 100% bereikbaarheid bij normale oproepen binnen 2 minuten net als de LHV niet haalbaar, maar streeft wel naar een verbetering ten opzichte van 2008. Voldoet uw praktijk niet aan de norm van de Inspectie, dan zal de Inspectie hierop handhaven. Naar gelang de bevindingen van uw praktijk zal de Inspectie passende maatregelen treffen, te beginnen met een advies of verbeterplan.

Hoewel voor optimale bereikbaarheid investeringen van de overheid in meer assistentie noodzakelijk zijn, kunt u samen met uw praktijkteam vaak al op korte termijn verbeteringen in de telefonische bereikbaarheid realiseren. De LHV biedt u daarbij graag de volgende ondersteuning:

De richtlijnen van de LHV
De toolkit van de LHV
De cursus ‘Verbeteren van de bereikbaarheid’

Bron: LHV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen