Jeroen Bosch Ziekenhuis voetbalt voor revalidatietuin

Array

JBZ’ers hebben een kleine € 9.000,– bij elkaar gebracht voor revalidatiepatienten van revalidatiecentrum Tolbrug. 16 voetbalteams en 8 volleybalteams van verschillende disciplines bonden de strijd met elkaar aan. Hoofdsponsor voetbalclub RKVV Emplina in Empel stelde voor de wedstrijden velden en faciliteiten ter beschikking. Het bedrag wordt besteed aan het inrichten voor de oefentuin van revalidatiecentrum Tolbrug. Deze tuin wordt bij de nieuwbouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis gerealiseerd.

In de oefentuin kunnen revalidanten bijvoorbeeld na een ongeval of een beroerte weer leren lopen of fietsen. Zij kunnen daarnaast voor hen ingewikkelde bewegingen oefenen. Zoals de stoep op- en afstappen, door een draaihekje lopen en opstaan van een bankje. Ook andere dagelijkse handelingen en bewegingen kunnen zij hier oefenen. Denk aan het instappen in een bus, het lopen over verschillende soorten bestrating en het op- en aflopen van een helling.

Sponsors
De teams en de clusters van het Jeroen Bosch Ziekenhuis hebben veel geld bij elkaar weten te brengen. Daarnaast waren er een aantal sponsors die het toernooi mede tot een groot succes hebben gemaakt. Hoofdsponsor RKVV Emplina ontving voor het tweede jaar op een rij de spelers en bezoekers van het toernooi met open armen. Buro Merks sponsorde daarvoor de volleybalnetten en DJ Gijs zorgde er belangeloos voor dat er nog tot laat gefeest kon worden.

Vrienden
De oefentuin is een sponsorproject van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De overheid heeft wel geld gegeven voor de nieuwbouw, maar niet voor alle extra zaken die nodig zijn om patienten snel en zo comfortabel mogelijk te laten herstellen. Deze wedstrijd was een van de activiteiten van de stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Deze stichting heeft als doel gelden in te zamelen voor diverse projecten in het nieuwe ziekenhuis.

3e jaar op een rij
In 2007 werd de eerste voetbalwedstrijd gespeeld. Toen speelden medisch specialisten tegen elkaar voor het programma Beste Maatjes. Het programma dat zich richt op het behandelen van kinderen met overgewicht. Het jaar daarop konden alle afdelingen zich inschrijven en werd er gevoetbald voor de Zilveren Maatjes. Doel was om het verblijf van oudere patienten in het ziekenhuis te veraangenamen. Deze wedstrijd leverde de afdeling Geriatrie € 10.000,- op. Van dit geld is onder meer apparatuur aangeschaft waarmee het evenwicht en het geheugen kan worden getraind. Ook is er mobiele geluidsapparatuur gekocht. Daardoor kunnen oudere patienten ook op hun eigen kamer van muziek genieten. Uiteraard gaan al deze zaken mee naar de nieuwbouw

Recente artikelen