Geneeskundestudenten willen meer seksles

Array

Geneeskundestudenten in Canada en de VS willen meer les over seksualiteit. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van California onder 2261 geneeskundestudenten.

Van de ouderejaarsstudenten zegt 53 procent te weinig training te hebben gehad om binnen een klinische context over seks te praten, bij eerstejaars was dit 64 procent. Toch vond 81 procent van de studenten het niet ongemakkelijk om met patienten over seks te praten.

Onderzoeker Alan Shindel hoopt dat er wereldwijde standaarden komen over wat geneeskundestudenten tijdens de studie moeten leren over seksualiteit, zegt hij in een blog van The Wall Street Journal. Ook vindt hij dat er meer les moet worden gegeven over seksualiteit ‘an sich’  en niet alleen als veroorzaker van infecties of zwangerschappen.

Bron:  Medisch Contact/Simone Paauw

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen