Toekomstlab Zorgcentrale 2.0

Array

Hoe toekomstproof zijn uw scenario’s? Wat is de betekenis van toekomstbeelden voor de strategie van uw onderneming? Discussieer mee en beleef het in het Toekomstlab Zorgcentrale 2.0, de zorgcentrale van de toekomst. Deze bijeenkomst staat voor prikkelende en wellicht confronterende toekomstbeelden die u en uw organisatie zullen uitdagen, om zo klaar te zijn de toekomst.

Hoe ziet de toekomst van de zorgcentrale eruit? Welke rol gaat zij vervullen binnen de zorgwereld en welke rol binnen de keten van woonzorgtechnologie? Wat is de invloed van trends en ontwikkelingen op de toekomst van zorgcentrales en welke invloed heeft dit op de andere schakels in de keten? Wat kunnen we verwachten en hoe kunnen we daar adequaat op inspelen? Hoe kunnen we onze organisatieprocessen, -structuren en -culturen aanpassen om voort te kunnen bouwen op een toekomstvisie? En op welke wijze kunnen we dat vorm geven in onze visie, missie en beleid?

Deze vragen staan centraal tijdens de netwerkbijeenkomst met workshop waarvoor WDTM u van harte uitnodigt. We denken over deze vragen na om de identiteit van de zorgcentrale voor de toekomst vast te stellen. Toekomstscenario’s geven ons handvatten voor onze toekomstige identiteit. Is dit een identiteit die we zelf kiezen of die ons wordt opgedrongen?

Het motto van de middag: “De toekomst kennen is de toekomst sturen”.

Toekomstlab
Onder leiding van het ‘Toekomstlab’ van STG/Health Management Forum denken we met elkaar na over trends en ontwikkelingen die de zorg gaan bepalen richting 2025. In het toekomstlab zitten een aantal laboranten, zowel uit de zorgwereld als van daarbuiten. De gemeenschappelijke deler is dat zij alle inhoudelijke kennis hebben van de zorg en zijn geschoold in toekomstdenken. Deze diversiteit zal ertoe leiden dat deelnemers en laboranten elkaar uitdagen om buiten de vaste kaders van de gezondheidszorg en de gebaande paden te denken.

In het toekomstlab staan een aantal vragen centraal. Welke trends hebben een grote impact op de toekomst van zorgcentrales? En welke trends zijn onzeker? Na de trendanalyse kijken we hoe de huidige zorgcentrale zich staande zal houden richting te toekomst. Een unieke kans om met een brede groep na te denken over de toekomst van de zorgcentrale en welke invloed dit kan hebben op de gehele keten van woonzorgtechnologie.

Vragen die tijdens de workshop naar voren komen zijn:

v       Welke trends en ontwikkelingen zien we ontstaan?

v      Wat is de invloed van die trends op de zorgcentrale?

v      Hoe beïnvloedt dit de andere schakels in de keten van woonzorgtechnologie

v      Wat moet er voor de toekomst gaan veranderen?

v      Aan welke oplossingsrichtingen kunt u denken?

Aan het eind van de workshop heeft u handvatten gekregen waarmee u de toekomstbestendigheid van uw branche, maar ook van uw organisatie kunt vergroten.

Meer informatie over het programma, locatie en kosten vindt u op de website van wdtm en kan worden opgevraagd via [email protected].

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen