Hersenchip helpt bij alzheimer en parkinson

Array

De nieuwe neurochip die is ontwikkeld door een team van de universiteit van Calgary, is in staat om te communiceren met de hersencellen van dieren. In 2004 had het team al een chip dat de hersencellen van slakken in de gaten kon houden. De hersencellen van slakken zijn groot en makkelijk te manipuleren - ze kunnen zich ook vermenigvuldigen.

De nieuwe neurochip is nu in staat om elektrische en chemische ‘gesprekken’ tussen hersencellen waar te nemen en subtiele activiteit in het brein op te vangen. Het toegang krijgen tot deze gebieden kan er toe leiden dat medicijnen accurater en sneller kunnen worden toegediend.

De komende maanden begint het team met het testen van het toedienen van medicijnen via de siliconenchip. Dit gebeurt door de chip in hersencellen te leggen die verwijderd zijn uit een epilepsiepatient.
De hoop is dat de chip op een dag mensen in staat stelt om een robotarm of -been te besturen. De cyborg uit vele sciencefiction films komt daardoor een stuk dichterbij.

Via  [Techzine]

Auteur: HUB redactie | Bron: HCC-redactie
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen