Zomertips op Holland Doc 24 – English Surgeon

Array

De zomertips van 16 tot en met 22 augustus
Twee maanden lang zendt Holland Doc 24 documentaires uit die gekozen zijn door het publiek. Talloze kijkers gaven gevolg aan de oproep per mail te laten weten welke film zij nog eens zouden willen zien op het digitale kanaal. Een aantal kijkers en documentaire professionals licht de documentaire van hun keuze persoonlijk toe in een kort interview voorafgaand aan de film.

Zo tipt documentairejunkie Annegriet Wijchers in de week van 16 tot en met 22 augustus de film The English Surgeon. De Britse hersenchirurg Henry Marsh vertok in 1992 naar het toen nog communistische Oekraïne om lezingen te geven. Daar ontdekte hij een enorme medische achterstand. Vanaf dat moment besloot Marsh zijn collega Igor Kurilets in diens ziekenhuis te helpen. Geoffrey Smith toont in The English Surgeon hoe de arts schippert tussen zijn geavanceerde werkplaats in Londen en het armoedige ziekenhuis in Kiev.

Daarnaast tipt festivaldirecteur Eddy Appels de vierdelige documentaire 4 Havo, een klas apart, die in 1992 de Zilveren Nipkow Schijf won. De film gaat over een vierde klas Havo in Hoorn. Voor de meeste leerlingen komt de leerstof op de laatste plaats. Ze zijn vooral met zichzelf bezig en weten vaak niet wat ze hierna willen doen. De ouders lijken ook niet altijd even gemotiveerd hun kind te stimuleren goede resultaten te behalen. De tip van Eddy Appels is hier te bekijken.

Benieuwd welke documentaires  verder in deze week worden uitgezonden? Ga dan naar www.hollanddoc.nl . Op de hoogte blijven? Meldt u hier aan voor de nieuwsbrief.
Holland Doc 24 is te bekijken op de volgende manieren:

Bij UPC Digital op: kanaal 309
Bij CAIW op: kanaal 119
Bij Ziggo op: kanaal 206
Interactieve tv van KPN: kanaal 102
Livestream op het internet: http://www.hollanddoc.nl

Holland Doc 24 maakt deel uit van het documentaireplatform van de publieke omroep met Holland Doc op Nederland 2, Holland Doc Radio op Radio 1, www.hollanddoc.nl en het digitale kanaal.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen