Conferentie Medicatieveiligheid en ICT – 27 september 2010

Array

Nictiz organiseert in samenwerking met KNMP en NVZA voor de tweede keer de conferentie Medicatieveiligheid en ICT. Dat het voor goede zorg essentieel is dat zorgverleners medicatiegegevens uitwisselen, is een feit. Niet voor niets is er een conceptrichtlijn opgesteld om fouten bij de overdracht van medicatiegegevens te voorkomen. Maar op welke manier kunnen zorgverleners een actueel medicatieoverzicht tijdig, veilig en werkbaar aan elkaar beschikbaar stellen? En hoe kan ICT hierbij ondersteunen? Deze vragen staan centraal tijdens de tweede conferentie Medicatieveiligheid en ICT op maandag 27 september 2010.

Deskundige sprekers delen vanuit diverse perspectieven hun praktijkervaringen en laten zien in hoeverre de richtlijn op dit moment al ondersteund wordt door ICT. Wat zijn de landelijke ontwikkelingen, hoe verloopt de implementatie en hoe ziet het toekomstperspectief eruit? Tijdens de themasessies kunt u meedenken over het beter en veiliger overdragen van medicatiegegevens in de zorg. De verschillende sessies hebben specifiek, inhoudelijk, praktisch en technisch karakter.

Datum: Maandag 27 september 2010

Locatie: NBC, Nieuwegein

Tijd: 09.00 tot 18.00uur

Programma:Klik hier voor het programma

Kosten: Deelname bedraagt € 245,00. De lunch en netwerkborrel zijn inbegrepen

Aanmelden: U kunt zich online aanmelden

Nictiz heeft voor deze conferentie accreditatie aangevraagd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen