Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis opent radiotherapiekamer

Array

Europese primeur voor Het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis met de Philips Ambient Experience oplossing
Het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) in Amsterdam opent vandaag een radiotherapiekamer voorzien van de modernste medische technieken, inclusief de Philips Ambient Experience-oplossing. Dit is de eerste keer dat in Europa een radiotherapiekamer (bestralingsruimte) wordt uitgerust met de `’, een oplossing die Philips heeft ontwikkeld om medische zorg vriendelijker, mensgerichter en effectiever te maken. De installatie in het NKI-AVL ziekenhuis kwam tot stand in samenwerking met het Zweedse Elekta, een bedrijf dat zich richt op radiotherapie.

Veel patienten met kanker zijn gespannen voor de bestralingsbehandeling die zij moeten ondergaan. Door op creatieve wijze omgevingsverlichting, dynamische projectie en geluid toe te passen, zorgt de Ambient Experience voor een transformatie van de radiotherapiekamer tot een door de patient zelfgekozen thema, ook mede vormgegeven door speciaal hiervoor ontworpen inrichting. Dit resulteert in een voor de patient geruststellende en kalmerende omgeving. Ambient Experience leidt als zodanig tot een positieve en comfortabeler ervaring voor zowel de patienten alsook de medische staf, en kan hierdoor bovendien de workflow en efficiency verbeteren.

Onlangs maakte Philips ook bekend dat het Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam als eerste ziekenhuis in Nederland kinderen voor een medisch onderzoek op hun gemak stelt met een zogenaamde knuffelscanner, ook onderdeel van de totale reeks van Ambient Experience-oplossingen. Wereldwijd heeft Philips inmiddels ruim 200 Ambient Experience installaties in klinische omgevingen gerealiseerd.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen