Amsterdamse zorgcentra slaan handen ineen voor roze zorg

Array

Elleke Alink, hoofd Maatschappelijke Ondersteuning bij Schorer, reikte op zondag 8 augustus een Roze Loper uit aan Zorgcentrum Vondelstede in Amsterdam. De uitreiking van de Roze Loper is onderdeel van de Grey Pride. De Grey Pride is een estafette langs zeven Amsterdamse woonzorgcentra waarbij een Roze Loper in de vorm van een grote roze sleutel wordt doorgegeven. Deze Roze Loper staat symbool voor homovriendelijk beleid in de zorg.

Consortium Roze 50+De Grey Pride wordt georganiseerd door het Consortium Roze 50+ (Schorer, ANBO, COC Nederland en Movisie) en Mokum Roze. Het is voor het eerst dat Amsterdamse zorginstellingen gezamenlijk optrekken in het erkennen van het bestaan van homoseksuele ouderen in hun zorgcentrum.  ‘Homoseksuele en lesbische ouderen zijn vaak een vergeten groep”, vertelt Margo Niestadt, projectleider namens ANBO binnen het Consortium Roze 50+. ‘Voor roze ouderen betekent dit vaak dat ze na een open leven weer de kast in moeten. Het is het fantastisch dat een aantal zorginstellingen de Gay Pride aangrijpt om samen de zichtbaarheid van circa 5000 Amsterdamse roze ouderen te vergroten, zodat er meer begrip en acceptatie ontstaat bij leeftijdsgenoten.’

Roze LoperBinnen het Consortium Roze 50+ ontwikkelde COC Nederland samen met KIWA (certificerende instelling in kwaliteitszorg) de Roze Loper, een tolerantiescan ter bevordering van de sociale acceptatie van seksuele diversiteit. De loper wordt uitgereikt aan zorginstellingen met een prettig en veilig klimaat voor roze senioren (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders vanaf 50 jaar). Bij de tolerantiescan wordt gescreend op onder meer de aanwezigheid van activiteiten voor roze ouderen en bijscholing van het personeel over seksuele diversiteit en het bespreekbaar maken van homoseksualiteit.

CultureelDe Grey Pride staat deze week dagelijks in het teken van een culturele activiteit met een vrolijk roze randje. Naast de uitreiking van de roze sleutels worden er onder meer een roze ouderenbrunch en de Mister?Miss Grey Pride-verkiezing georganiseerd. De Grey Pride loopt nog tot 9 augustus. Het volledige programma is te vinden op www.roze50plus.nl.

Download hier de flyer van Grey Pride

Bron: COC Nederland en rozezorg.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen