Republikeinen blokkeren hoge post voor Don Berwick

Array

Don Berwick (1946) is de wereldberoemde arts die de slechte  kwaliteit van de Amerikaanse gezondheidszorg aan de orde heeft gesteld. Hij was oprichter en directeur van het Institute for Healthcare improvement. Hij ontwikkelde de ook in Nederland bekende doorbraakmethoden. Op 7 juli benoemde president Obama hem als bestuursvoorzitter van de Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS). Die CMS gaat over de Amerikaanse zorgverzekeringen en leidt de invoering van de nieuwe wetten.

De Republieken in het Amerikaanse parlement weigeren deze benoeming goed te keuren. Berwick kan daarom niet aan de slag. Het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift Health Affairs is in haar juli-nummer heel boos hierover. Wilt u meer weten? Surf dan naar www.healthaffairs.org

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen