Stagiair gevraagd over Pesten op middelbare scholen

Array

Op een middelbare scholengemeenschap in de regio Utrecht is een lesprogramma ontwikkeld, gericht op kennis en preventie van zeven ongezonde leefstijlfactoren: te weinig bewegen, roken, overmatig alcoholgebruik, verkeerde voeding, internetverslaving, te weinig ontspanning en ongewenste seksualiteit. September 2010 start een gecontroleerde studie met twee experimentele en twee controlescholen.

Voorafgaand aan de interventie wordt op alle vier de scholen de vragenlijst afgenomen om te bepalen wat de stand van zaken is op de scholen t.a.v. leefstijl en psychosociale problemen. De vragenlijst wordt daarna jaarlijks ingevuld. Een onderdeel van de vragenlijst gaat over pesten en gepest worden. Uit eerder onderzoek blijkt dat beide vormen van pesten gerelateerd zijn aan psychische problematiek. 

Doel van dit onderzoek is het analyseren van pestgedrag bij leerlingen in de leeftijd van 12 tot 16 jaar op vier middelbare scholen. Het Julius Centrum hoopt verbanden (en op termijn oplossingen) te vinden tussen pesten en gepest worden, andere riskante leefgewoonten en psychische problematiek. Voor dit onderzoek zoeken zij een stagiair. De stage dient plaats te vinden in de periode eind september 2010 – eind juli 2011. De stage is geschikt voor geneeskundestudenten met belangstelling voor Public Health, Jeugdgezondheidszorg en/of Kindergeneeskunde, of voor epidemiologisch onderzoek. Ook studenten sociale wetenschappen en gezondheidswetenschappen kunnen delen van dit onderzoek uitvoeren.  Bent u zelf geïnteresseerd? Bent u docent en wilt u studenten attenderen op deze stage?  Wilt u meer weten of  solliciteren naar deze stageplaats? Stuur dan een mail naar Julius-onderzoeker dr. Rob de Leeuw op [email protected]

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen