Start eerste Regionale Oogzorg Weken

Array

Onze ogen zijn een kostbaar bezit, wellicht hét kostbaarst. Daarom worden dit jaar voor het eerst de Regionale Oogzorg Weken georganiseerd. Deze weken vinden plaats in Rotterdam en regio in de maanden september, oktober en november. Tijdens een kostenloze screening worden de ogen uitgebreid door een vakkundige optometrist gecontroleerd: zo vindt o.a. naast de meting van de oogsterkte, ook een nauwkeurige oogdrukmeting plaats. Indien nodig, wordt er meteen doorverwezen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Intensieve samenwerking tussen ziekenhuizen en optometristen
Drs. U.F.Hiddema, voorzitter Raad van Bestuur Het Oogziekenhuis Rotterdam: ‘Het Oogzorgnetwerk en haar partners Het Oogziekenhuis Rotterdam, het IJsselland Ziekenhuis en het Sint Franciscus Gasthuis hebben een intensieve samenwerking met de optometristen in de regio. In het kader van deze samenwerking mag ik u tijdens de Regionale Oogzorg Weken als voorzitter Raad van Bestuur van Het Oogziekenhuis Rotterdam uitnodigen voor een kostenloze screening van uw ogen. De optometristen die meedoen aan deze weken zijn  de optometristen van Brillemans in Rotterdam-Kralingen, Van Nes Optiek in Krimpen aan den IJssel, Kool Optiek in Rotterdam-Hillegersberg, Optiek Moerkerken in Rotterdam-Overschie, Van Keulen Optiek in Rotterdam-Blijdorp, Swanborn Optiek in Rotterdam-Alexander, Bastiaans Optiek in Rotterdam-Kralingen en Grit Optiek Nieuwerkerk in Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze optometristen zijn allen HBO-gecertificeerd.’ Een optometrist levert oogzorg op maat en is opgeleid om oogmetingen uit te voeren, oogafwijkingen op te sporen en brillen, contactlenzen en andere optische hulpmiddelen aan te meten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen