Nederland stijgt op lijst van WEF maar innovatie blijft achter

Array

Nederlands stijgt op lijst World Economic Forum (WEF) door de lage werkloosheid, een goede gezondheidszorg en de verbeteringen in de infrastructuur. Innovatie blijft Nederland wel achter
De concurrentiepositie van Nederland is het afgelopen jaar verbeterd. Dat blijkt uit onderzoek van het World Economic Forum. Nederland stond vorig jaar nog op de tiende plaats, dit jaar op de achtste in de concurrentiekrachtranglijst die afgelopen week door het World Economic Forum (WEF). De stijging is veroorzaakt door de lage werkloosheid, een goede gezondheidszorg en de verbeteringen in de infrastructuur. Ook speelde mee dat het begrotingstekort klein is vergeleken met andere landen. Op het gebied van innovatie blijft Nederland wel achter.

Het rapport maakt duidelijk dat ons land een serieuze speler is in de mondiale kenniseconomie, schrijven Robbert Dijkgraaf (president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) en Wiebe Draijer (managing partner van McKinsey & Company).
Beiden waren lid van het Tweede Innovatieplatform. Volgens Dijkgraaf en Draijer is dit echter niet het moment om achterover te gaan zitten. ‘Wij zien in dit resultaat veel eerder een oproep om nu stevig door te pakken. Een positie in de top vijf ligt binnen bereik maar vraagt wel krachtige hervormingen en gericht beleid op het versterken van welbekende zwakke plekken

De lijst, die als toonaangevend wordt gezien, wordt afgesloten door Burundi, Angola en Tsjaad.

Het WEF werkt daarvoor nauw samen met de Vlerick Leuven Gent Management School. De bedrijfsleiders zijn de belangrijkste bron van informatie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen