NVVE start landelijke campagne wilsverklaringen

Array

De NVVE, Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde, start op 15 september een landelijke campagne wilsverklaringen. Het thema van de campagne is ‘Waardig sterven, dat is toch doodnormaal!’. Op alle dertien regionale televisie en radio zenders zijn tot eind november commercials te zien en te horen. In de commercials vertellen mensen van verschillende leeftijden waarom zij een wilsverklaring hebben. Aan de orde komen het euthanasieverzoek, behandelverbod, en de niet-reanimerenpenning. Iedereen weet dat hij eens zal sterven. Wanneer dat zal zijn, weet niemand. En ook weet niemand hoe dat zal gebeuren. Wat de meeste mensen wensen, is na een gezond leven en op hoge leeftijd, rustig in hun slaap te overlijden. Soms is de werkelijkheid echter anders. Je kunt ongeneeslijk ziek worden, een hartstilstand krijgen, dement worden of in coma raken. Het laatste traject tussen leven en dood is vaak onzeker. Wat moet er met je gebeuren als jij je wil niet meer kunt uiten? En vooral: hoe moeten de behandelend arts, naasten of de gevolmachtigde handelen als jij je wil niet meer kunt uiten? Slechts 5% van de Nederlanders hebben hun wensen omtrent hun levenseinde op papier gezet. Met de campagne wil de NVVE mensen erop te attenderen hun wens ten aanzien van het levenseinde vaker op papier moeten zetten. Dit voorkomt misverstanden en/of problemen aan het einde van hun leven. De wilsverklaringen zijn te bestellen via www.nvve.nl. De start van de campagne is op 15 september 2010 tijdens de 50plusbeurs in Utrecht.

Bron: NVVE

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen