Stichting Kernzaak krijgt een nieuwe naam: Stichting Zaadbalkanker

0
240

Stichting Kernzaak krijgt een nieuwe naam: Stichting Zaadbalkanker. Wij lanceren ook een nieuwe interactieve site: www.zaadbalkanker.nl

We willen meer lid donateurs en moeten daarom duidelijk herkenbaar en aanwezig zijn in de maatschappij. De nieuwe interactieve site laat in ieder geval direct zien dat de communicatie goed is afgestemd op hun doelgroep, namelijk jonge mannen. Zaadbalkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij jonge mannen!

Het aantal mannen met zaadbalkanker is de afgelopen jaren verdubbeld! Sinds 1989 is sprake van een toename van 103%. In 2008 zijn in Nederland 683 mannen geconfronteerd met de diagnose zaadbalkanker, meestal gaat het om mannen van 15 tot 40 jaar. Om te vergelijken: bij borstkanker is er sprake van een toename van 69% en voor ‘alle tumoren’ is het percentage 60% (bron: Kennisnetwerk integrale kankercentra – www.ikcnet.nl/cijfers).

Kortom zaadbalkanker verdient extra aandacht van iedereen, vooral artsen, verpleegkundigen en organisaties, die betrokken zijn bij de zorg voor patienten met kanker.

Bron: Stichting Zaadbalkanker