Wij zijn ons brein

Array

Wij zijn ons brein

Van baarmoeder tot alzheimer

Dick Swaab

Het verhaal van je leven is het verhaal van je brein. Dat begint in de baarmoeder, waar de hersenen gevormd worden op een manier die de rest van je leven bepaalt. Dick Swaab volgt in Wij zijn ons brein de mens vanaf de conceptie tot en met de dood. Na een leven lang onderzoek naar de werking van het menselijk brein is Swaab dé autoriteit. Hoe zit dat nou precies met de hersenen van pubers, wat gebeurt er als je verliefd bent, vallen homo- en heteroseksualiteit te verklaren, en wat gebeurt er wanneer alzheimer toeslaat? De mogelijkheden en beperkingen van therapieen, antidepressiva en alternatieve geneeswijzen, agressie, moreel gedrag en geloof, meditatie: alles wordt beschreven in Wij zijn ons brein.
Ook schrijft Swaab over hersenbeschadiging, hersenziektes, psychische problemen en bijna-doodervaringen.
Na lezing van dit boek zul je beter begrijpen waarom je bent wie je bent.

woensdag 29 september 2010

in

De Rode Hoed

Een avond rond de verschijning van het eerste boek

van een van de bekendste Nederlandse hersenonderzoekers

Verschijnt op 29 september 2010
Algemeen
Aantal pagina’s 400
Jaar van Uitgave 2010
Uitgever Uitgeverij Contact
Paperback
ISBN 9789025435226
Prijs € 24,95
Leverbaar Te verschijnen
Wij zijn ons brein
Wij zijn ons brein
Swaab, D.F.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen