UZA verwent kankerpatiënten en hun naasten op de dag tegen kanker

Array

Op donderdag 16 september 2010 organiseert de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) de elfde editie van de Dag tegen Kanker. Ook in het UZA draagt iedereen die dag de gele lintjes om de verbondenheid met kankerpatienten en hun naasten uit te drukken. Maar er is meer: het UZA organiseert diverse workshops om kankerpatienten en hun naasten die dag extra te verwennen.
Afgelopen jaar werden er in het UZA 1164 kankerpatienten behandeld. Naast het dragen van het gele lintje waarmee alle zorgverstrekkers hun solidariteit met deze patienten willen tonen, wil het ziekenhuis hen op de Dag tegen Kanker graag eens extra verwennen. De medewerkers van het M.O.C.A. (Multidisciplinair Oncologisch Centrum Antwerpen) staken een tandje bij om van deze dag een mooi moment voor de kankerpatienten te maken. Er wordt extra tijd gemaakt voor een goed gesprek, met UZA-medewerkers en met vrijwilligers van het VLK. Lotgenoten kunnen met elkaar in contact komen in de voor de gelegenheid gezellig ingerichte foyer. Ann Engels luistert er het geheel op met cello-muziek. Het UZA reikt de kankerpatienten en hun naasten ook workshops of verwensessies aan, waarvoor zo’n 50 personen zich inschreven. Ze nemen er praktische tips mee die hen ook in hun dagelijkse leven kunnen inspireren en helpen om het leed draaglijker te maken.

De workshops vinden plaats vanaf 14:00u. De meest populaire workshop is ongetwijfeld de kookworkshop met topchef Viki Geunes, van restaurant ’t Zilte, die de patienten leert hoe ze lekker en gezond, maar toch ook calorierijk kunnen koken. Goed eten is immers belangrijk voor een goed herstel. Maar ook de andere verwensessies liepen snel vol: handmassage, relaxatie en verzorging en make-up richten zich tot innerlijke en uiterlijke verzorging en welzijn. De workshop oncorevalidatie toont hoe belangrijk beweging is voor kankerpatienten en geeft een aantal concrete bewegingsoefeningen mee. Alle workshops, behalve deze van Viki Geunes, worden gegeven door UZA-medewerkers en VLK-vrijwilligers.

Bron: UZA

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen