Stay with the fight

Array

Marc van den Berg Marc van den Berg is amateurfotograaf en via MedicalFacts in contact gekomen met Janet Bakker. Hij maakt foto’s omdat hij het leuk vindt. We wilden een mooie foto maken van een jonge meid met kanker. Door Janet haar houding en hobby’s kwamen we al heel snel op vechten. Janet gaf aan dat ze sinds enkele weken geleden zo nu en dan gewoon kaal door het leven gaat, zonder pruik en zonder hoofddoek. Wij wilden haar dus ook vooral daarom ‘mooi kaal’ op de foto zetten, om te bewijzen dat kaal in een stoere setting nog steeds heel vrouwelijk kan zijn. Wat opvalt aan Janet en haar verhaal is dat ze een echte vechter is, ze heeft gestreden tegen borstkanker en het was een gevecht dat ze, mede door te blijven sporten en vooral door een positieve, vrolijke levensinstelling heeft gewonnen. Fotograaf Marc speelt graag met licht. En die factoren kwamen goed van pas. Op de foto is Janet in gevecht met één van haar vriendinnen waar ze ook vaak mee spart in de sportschool. In de foto hebben we dat “vechten” letterlijk en figuurlijk willen vastleggen in een boksring waarbij Janet duidelijk de sterkere partij is.

Papendal stelde belangenloos de boksring van de Nederlandse Boks Bond ter beschikking. Een mooie setting om de lijfspreuk van Janet in een foto te vangen. Sporthuis Wim de Leeuw leverde kosteloos de bokshandschoenen en boksbroeken  voor beide dames. Er volgde een fotoshoot met vooral veel plezier waarbij ook een rol was voor haar vrienden. De rol van Medicalfacts is dat zij model en fotograaf bij elkaar heeft gebracht en alles rond de fotoshoot georganiseerd heeft.

Stay With The Fight
Janet Bakker| 1978 | Vriendin | Geliefde | Grafisch Vormgever | BODYCOMBAT| BODYFIGHT| Breast Cancer Fighter
16 december 2009. Bonkend hart. Dubbelklappen. Het bloed letterlijk uit je gezicht voelen wegtrekken. Ongeloof, woede en verdriet donderen op elkaar als vallende rotsblokken.
Borstkanker. IVF. Bestraling. Chemo.
Janken en heel hard ergens tegenaan slaan. Een klap in je gezicht. Stoelpoten gevoelsmatig even letterlijk onder je vandaan gezaagd.
Zoveel informatie komt op je af. De operatie werd ingepland voor iets meer dan een week later: 24 december, de dag voor Kerst. Diverse teams van de Gelderse Vallei zetten alles in het werk om zo snel mogelijk dat onding uit m’n borst te halen.
Daarmee ging de deur op een kier. Het hopen begon. Het zaadje voor positiviteit was gezaaid. En is uitgegroeid tot een boom van Ginkgo-Bilobaanse proporties.
Dit mede en vooral dankzij mijn lieve familie, vrienden en collega’s, de hartverwarmende berichten en alle kracht die we daaruit halen. In een blog houd ik al die prachtige mensen in mijn leven, die samen met mij vechten, op de hoogte van de race die we gaan lopen dit jaar.
Nog één chemo te gaan. Dan zijn we klaar. We, want ik heb het niet alleen gedaan. Dit kun je niet alleen. Door te blijven sporten, gezond te eten en door de energie en liefde van mijn Lief, van familie en vrienden die zo ongelofelijk positief met me meevechten, doorloop ik dit hele proces met minimale bijwerkingen. Natuurlijk jank ik ook. Dat hoort. Om het met de woorden van Vince Lombardi te zeggen: It’s not whether you get knocked down. It’s whether you get up. En dat doen we. Iedere dag weer. Kick cancer!
Put on your gloves and Stay With The Fight! ? www.staywiththefight.blogspot.com

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen