CZ publiceert verantwoordingsdocument Voorkeursbeleid 2010-2011 Mammacarnicoom

Array

Vanaf 2011 voor borstkankerzorg geen contract met zes ziekenhuizen die onvoldoende presteren
CZ doet vanaf 2011 met zes ziekenhuizen geen zaken meer voor borstkankerzorg. De criteria van de Borstkankermonitor en Zichtbare zorg waren belamgrijke criteria om de lijst vast te stellen. Volgens CZ presteren deze ziekenhuizen op dat gebied onvoldoende. CZ bestempelt ook bijna zestig ziekenhuizen als matig, 23 zijn goed en vier ziekenhuizen scoren het best. Daarmee voert CZ de druk op om kwaliteit van zorg te verbeteren. CZ gaat haar klanten adviseren over de kwaliteitsverschillen in borstkankerzorg en ze informeren over welke ziekenhuizen het goed doen, welke matig zijn en met welke ziekenhuizen CZ per 2011 voor borstkankerzorg geen zaken meer doet. “We vinden de ziekenhuizen waarmee we voor deze zorg geen contract sluiten gewoon op dat gebied niet goed genoeg voor onze verzekerden”, zegt bestuursvoorzitter Wim van der Meeren. “Er zijn teveel ziekenhuizen die behandelingen blijven doen waarin ze niet goed zijn. Die zullen meer moeten specialiseren in behandelingen waarin ze wel goed zijn. De belangrijkste rol van een zorgverzekeraar is doelmatigheid en kwaliteit van zorg een impuls te geven. Wij zullen dan ook snel ook voor andere behandelingen de lat hoger gaan leggen. Steeds meer patienten- en consumentenorganisaties, maar ook artsen en ziekenhuizen zien specialisatie als middel om tot betere kwaliteit te komen. Als inkoper van zorg voor 3,3 miljoen klanten is het onze rol om flink druk op de ketel te zetten en zo te helpen om de zorg in beweging te krijgen en die kwaliteitsslag te maken.”

Hier vindt u het verantwoordingsdocument Voorkeursbeleid 2010-2011 Mammacarnicoom

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen