Stilte voor de Storm

Array

Maaike, het model, wilde , voordat haar borst voor altijd zou veranderen door een operatie, nog EEN keer op de foto zoals ze is. Ze wist toen al dat ze een borstsparende operatie zou ondergaan vanwege onrustige cellen die volgens haar artsen een voorstadium van Borstkanker waren. Haar borst zou dus na de operatie en de betraling niet meer hetzelfde  zijn. De week voor haar operatie heeft ze een hele serie foto’s laten maken. Toen bleek een foto mooi te passen als inzending voor de Pink Ribbon Award. De foto is dus niet met die opzet gemaakt, maar als document voor Maaike. Op de foto staat een vrouw die niet precies weet wat haar te wachten staat maar  wel zeer gedreven  is om haar ziekte te lijf te gaan. De foto verbeeldt  “de stilte voor de storm”.  door  dat uit te drukken in een krachtige, dynamische en energieke foto. Maaike kijkt in de diepte en naar het onbekende wat voor haar ligt.

Maaike Schnabel: 1973, patient 2.0, gedreven, energiek,krachtig, positief, social media addict (www.twitter.com/maais, www.maaikeschnabel.wordpress.com), communicatie zorgprofessional, eigenaar van Platypus Health en The Caretakers (www.thecaretakers.nl) en ambassadrice Stichting Pink Ribbon.

Het hele traject heb ik via Twitter gedeeld en dat is mijn redding geweest. Zo ongelooflijk veel mooie, lieve, warme, ondersteunende en krachtige tweets ontvangen van al mijn lieve volgers. Het is onvoorstelbaar om te merken hoeveel kracht en positiviteit je daardoor behoudt. Als je het niet meer zag zitten was er altijd wel een Tweep die je er er doorheen “praatte”. De helft van mijn volgers had op een gegeven moment een pink ribbon aan zijn avatar toegevoegd ter ondersteuning van mij. Eerlijk ik heb regelmatig een traan van ontroering weggepinkt! Overweldigend..en dat van veel mensen die ik niet persoonlijk ken! Tweepcare rocks big time!

Twitter quote:
@MaaiS: @Medicalfacts Het was in het Daniel de enige plek waar ik mijn borsten toevertrouw

Linker borst, rechter borst, wachten op de uitslag,
maar ik moet terug er moeten meer foto’s
worden gemaakt een donkere wolk drijft over mijn
jubelstemming. “Het is mis! De kalkspatjes zijn actief
geworden. Nadere onderzoeken: biopten, MRI scan,
borstbesparende operatie, Poortwachterklier verwijderen.”
Boem, dat was de dreun die in het hoekje lag te loeren, mijn wereld veranderde binnen een jaar voor de 2de keer. De MRI liet ook onregelmatigheid van de linkerborst zien, meer puncties dus. “Uw linkerborst is helemaal schoon!” Tranen springen in mijn ogen van opluchting. Na de operatie en nog een operatie doordat er een hematoom was ontstaan na of tijdens de operatie 28 bestralingen.

Janine Budding, journalist van Medicalfacts benaderde me via Twitter of ik mee wilde doen met de Pink Ribbon Award 2010. Zelf wilde ik ook nog mooie foto’s van mijzelf. Toen Deborah me vroeg of ze deze foto ook mocht insturen, hoefde er niet lang over na te denken en zei gelijk ja! Laten zien dat de ziekte je er niet onder hoeft te krijgen, dat je in je energie en je kracht kan blijven staan ondanks alles wat er opeens in je wereld veranderd. Deborah Bongers heeft mij voor ik het het behandeltraject in ging gefotografeerd. Een moment waarbij alles nog moest komen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen