Handboek voor CVRM beschikbaar

Array

Robuust is de overkoepelende ondersteuningsorganisatie voor de eerstelijn in Zuid Nederland. Zij heeft samen met de zorggroepen PoZoB en DOH een handboek ontwikkeld voor de organisatie van zorgprogramma cardiovasculair risicomanagement. In de wandeling heet dit het Handboek CVRM. Op 16 september presenteerde Robuust aan circa 30 leidinggevenden in de CVRM zorg dit handboek.

De aanwezigen werden tijdens de presentatie meegenomen in het proces van de ontwikkeling van de DBC CVRM in beide genoemde zorggroepen. Keuzes ten aanzien van de inrichting en valkuilen en sterke punten werden door de sprekers toegelicht. Tevreden keerden mensen uit alle windrichtingen huiswaarts: richting Haarlem, Zoetermeer, Hengelo, Etten-Leur en Sittard.

In het handboek CVRM is onder meer informatie  te vinden over inclusie in de zorgstraat, dossieronderzoek, aanvullend onderzoek, samenwerking en taakverdeling in de huisartsenpraktijken en daar buiten. Per zorggroep in Zuid-Nederland wordt kosteloos een papieren exemplaar beschikbaar gesteld. Bent u elders werkzaam en wilt u toch een papieren exemplaar van het handboek ontvangen, dan kan dat tegen betaling van € 45,-. Bestellen kan via  [email protected].

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen