Informatieavond ‘Leven met Borstkanker’

Array

Sint Franciscus Gasthuis
Informatieavond ‘Leven met Borstkanker’

Op donderdag 14 oktober 2010 organiseert het Sint Franciscus Gasthuis een informatieavond met het thema: Leven met borstkanker. Deskundigen van het Sint Franciscus Gasthuis geven informatie over de verschillende aspecten waar borstkankerpatienten mee te maken krijgen na het stellen van de diagnose.

Onderwerpen
Tijdens de informatieavond komen belangrijke onderwerpen aan bod. Zo vertelt een oncoloog over het effect van hormonale therapie bij borstkanker. Hoe de revalidatie zal verlopen en welke psychische gevolgen de aandoening met zich meebrengt, wordt door respectievelijk een fysiotherapeut en een psycholoog uitgelegd. Tenslotte legt een chirurg uit welke recente ontwikkelingen binnen de borstkankerzorg hebben plaatsgevonden.

Informatiestands
Tussen de lezingen door kunnen bezoekers diverse stands bezoeken met informatie over onder andere protheses en lingerie, ondersteuning voor mensen met kanker en hun naasten en de patientenvereniging.

Aanmelden
De avond is van 19.00 tot 21.30 uur en vindt plaats in het Amphitheater van het Sint Franciscus Gasthuis. De toegang is gratis. U kunt zich aanmelden via www.sfg.nl/borstkankermaand. Op deze site vindt u ook meer informatie over de sprekers en het programma.

Roze lintje borstkankerzorg
Recentelijk heeft het Sint Franciscus Gasthuis van BorstkankerVereniging Nederland (BVN) wederom een roze lintje ontvangen voor de hoge kwaliteit van zorg rondom borstkanker.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen