Vitras/CMD-medewerkers deden mee aan Antoniusloop

0
299

Mooi bedrag ingezameld voor Hospice Nieuwegein
Vijftien Vitras/CMD-medewerkers hebben op zondag 3 oktober meegedaan aan de Antoniusloop van Utrecht naar Nieuwegein. De Antoniusloop is een initiatief van het St. Antonius Ziekenhuis dat vanwege haar 100-jarig bestaan ook de collega’s van de regionale zorgorganisaties had uitgenodigd. De Antoniusloop steunde dit jaar als goed doel o.a. het Hospice Nieuwegein. De medewerkers van Vitras/CMD hebben zich door familie, vrienden en collega’s laten sponsoren. Deze bedragen worden door Vitras/CMD verdubbeld en binnenkort aangeboden aan het St. Antonius, ten gunste van het Hospice Nieuwegein. In het Hospice is een vast team Vitras/CMD-verpleegkundigen werkzaam, dus de medewerkers zijn doordrongen van de waarde van het werk dat vrijwilligers in een hospice verrichten voor clienten.

Vitras/CMD en het St. Antonius hebben een goede relatie en samenwerking opgebouwd. Vaak hebben clienten die uit het ziekenhuis komen thuis nog persoonlijke verzorging of verpleging nodig. De kleinschalige wijkteams van Vitras/CMD kunnen deze bieden. Daarnaast beschikt Vitras/CMD ook over gespecialiseerd verpleegkundigen die professionele hulp en advies bieden bij ernstige (chronische) ziekten als diabetes, astma/COPD, hart- en vaatziekten, oncologie en neurologie (CVA).

Antoniusloop
De Antoniusloop vond dit jaar voor de 6e keer plaats en loopt van de oude locatie van het St. Antonius in Utrecht (tegenwoordig Revalidatiecentrum De Hoogstraat) naar het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Nieuwegein. Zowel wandelaars (15 km.) als hardlopers (5, 10 of 15 km.) deden mee. Directeurbestuurder Ella van Lingen van Vitras/CMD zei na haar 10 kilometer: ‘Op onze shirts stond Vitras/CMD loopt met je mee. Maar dit moest ik toch echt zelf doen! De Antoniusloop is een mooie en gezonde manier om in contact te komen met collega’s in de zorg. En ik ben trots op het team van medewerkers, medezeggenschap en management dat – op deze warme dag – meegelopen heeft.’

Vitras/CMD: vertrouwd en dichtbij
Vitras/CMD biedt al ruim 50 jaar vertrouwde zorg dichtbij. In de vorm van zorg thuis, consultatiebureaus, voorzien in hulpmiddelen als krukken en klossen en ondersteuning bij sociale of psychische problemen via maatschappelijk werk en thuisbegeleiding. Vitras/CMD – in bezit van het kwaliteitskeurmerk HKZ- blijft werken aan de verbetering van de zorg aan haar clienten. Zo zijn voor de zorg thuis kleinschalige wijkteams ingevoerd en is Vitras/CMD kernpartner in de Centra voor Jeugd en Gezin.

Bron: Vitras/CMD