Vitras/CMD-medewerkers deden mee aan Antoniusloop

Mooi bedrag ingezameld voor Hospice Nieuwegein
Vijftien Vitras/CMD-medewerkers hebben op zondag 3 oktober meegedaan aan de Antoniusloop van Utrecht naar Nieuwegein. De Antoniusloop is een initiatief van het St. Antonius Ziekenhuis dat vanwege haar 100-jarig bestaan ook de collega’s van de regionale zorgorganisaties had uitgenodigd. De Antoniusloop steunde dit jaar als goed doel o.a. het Hospice Nieuwegein. De medewerkers van Vitras/CMD hebben zich door familie, vrienden en collega’s laten sponsoren. Deze bedragen worden door Vitras/CMD verdubbeld en binnenkort aangeboden aan het St. Antonius, ten gunste van het Hospice Nieuwegein. In het Hospice is een vast team Vitras/CMD-verpleegkundigen werkzaam, dus de medewerkers zijn doordrongen van de waarde van het werk dat vrijwilligers in een hospice verrichten voor clienten.

Vitras/CMD en het St. Antonius hebben een goede relatie en samenwerking opgebouwd. Vaak hebben clienten die uit het ziekenhuis komen thuis nog persoonlijke verzorging of verpleging nodig. De kleinschalige wijkteams van Vitras/CMD kunnen deze bieden. Daarnaast beschikt Vitras/CMD ook over gespecialiseerd verpleegkundigen die professionele hulp en advies bieden bij ernstige (chronische) ziekten als diabetes, astma/COPD, hart- en vaatziekten, oncologie en neurologie (CVA).

Antoniusloop
De Antoniusloop vond dit jaar voor de 6e keer plaats en loopt van de oude locatie van het St. Antonius in Utrecht (tegenwoordig Revalidatiecentrum De Hoogstraat) naar het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Nieuwegein. Zowel wandelaars (15 km.) als hardlopers (5, 10 of 15 km.) deden mee. Directeurbestuurder Ella van Lingen van Vitras/CMD zei na haar 10 kilometer: ‘Op onze shirts stond Vitras/CMD loopt met je mee. Maar dit moest ik toch echt zelf doen! De Antoniusloop is een mooie en gezonde manier om in contact te komen met collega’s in de zorg. En ik ben trots op het team van medewerkers, medezeggenschap en management dat – op deze warme dag – meegelopen heeft.’

Vitras/CMD: vertrouwd en dichtbij
Vitras/CMD biedt al ruim 50 jaar vertrouwde zorg dichtbij. In de vorm van zorg thuis, consultatiebureaus, voorzien in hulpmiddelen als krukken en klossen en ondersteuning bij sociale of psychische problemen via maatschappelijk werk en thuisbegeleiding. Vitras/CMD – in bezit van het kwaliteitskeurmerk HKZ- blijft werken aan de verbetering van de zorg aan haar clienten. Zo zijn voor de zorg thuis kleinschalige wijkteams ingevoerd en is Vitras/CMD kernpartner in de Centra voor Jeugd en Gezin.

Bron: Vitras/CMD

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen