Vrouwen steeds vaker op zoek naar oplossingen voor menstruatieklachten

Array

Onderzoek geeft aan dat vrouwen met hevig menstrueel bloedverlies niet op de hoogte zijn van het feit dat het hier gaat om een medische aandoening waarvoor behandelingen bestaan. Veel vrouwen denken dat hevig bloedverlies tijdens de menstruatie er nu eenmaal bij hoort “ze hebben er mee leren leven”. De meeste vrouwen met menstruatieklachten doen aan symptoombestrijding door bijvoorbeeld het slikken van pijnstillers. Maar aan de oorzaak van de klachten wordt door veel vrouwen nog niets gedaan. Toch gaan vrouwen tegenwoordig steeds vaker op zoek naar medische behandelingen die oplossingen bieden.

Nooit meer ongesteld
Ongeveer 85 procent van de vrouwen met overmatig bloedverlies voelt zich moe en misselijk. 77 procent is gedeprimeerd of humeurig, 76 procent ervaart hevige krampen en 69 procent heeft last van hoofdpijn. Daarbij verzuimde 1 op de 12 vrouwen meer dan een week werk tijdens de menstruatie. Ook heeft 50 procent noodgedwongen een feest of evenement gemist.

Een klinische test heeft uitgewezen dat na de NovaSure-behandeling 75 procent van de vrouwen nooit meer ongesteld wordt en bij 22 procent van de vrouwen een lichte tot matige menstruatie over blijft. 80 procent van de vrouwen geeft aan meer tijd te hebben voor hun werk of dagelijkse activiteiten en niet langer activiteiten hoeven te verzuimen.

Sinds 2002 wordt de NovaSure-behandeling wereldwijd succesvol toegepast. Sinds augustus 2010 beschikt de nieuwe generatie NovaSure in Nederland over de CE- markering. Het nieuwe generatie NovaSure-systeem zal vanaf 1 oktober 2010 worden toegepast door de ziekenhuizen die NovaSure aanbieden. Het nieuwe systeem is gemakkelijker in te brengen en daardoor comfortabeler voor de patient. Het nieuwe design geeft meer controle en vergemakkelijkt het plaatsen van het apparaat door de gynaecoloog.

Bron: NovaSure

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen