CZ mag lijst met scores borstkankerbehandeling toch publiceren

Array

Zorgverzekeraar CZ mag een lijst publiceren met de scores van ziekenhuizen op het gebied van borstkankerbehandeling. Dat heeft de rechtbank in Breda donderdag bepaald. Vorige week hield de rechter publicatie nog tegen. De lijst mag vanaf volgende week vrijdag worden gepubliceerd. Volgens de rechter staat het CZ vrij om zelf criteria te bepalen op grond waarvan de verzekeraar contracten aangaat met ziekenhuizen.

Omdat er afgelopen week veel media-aandacht is geweest over de ‘zwarte’ lijst van CZ, moet de verzekeraar de betreffende ziekenhuizen tot 15 oktober de gelegenheid geven op de onderzoeksresultaten van CZ te reageren. Op de lijst van CZ staan ziekenhuizen die volgens de verzekeraar niet voldoen aan de criteria voor goede borstkankerzorg.

Woensdag besloot het Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen, een van de zes ziekenhuizen op de lijst, CZ voor de rechter te dagen voor een rectificatie. Ook het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam heeft al actie ondernomen tegen de zorgverzekeraar. Het ziekenhuis heeft het contract met CZ opgezegd, omdat het ten onrechte op de lijst zou staan.

Novum

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen