Edith Schippers (VVD) beoogd minister VWS

Array

Volgens de Telegraaf hebben VVD en CDA de ministersposten al verdeeld
VVD krijgt Algemene Zaken , Ruimte (een fusie van het huidige Verkeer en Waterstaat en VROM), Buitenlandse Zaken, veiligheid en Volksgezondheid. De CDA krijgt Financien, het nieuwe ministerie Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Defensie, Binnenlandse Zaken, Immigratie & Integratie en Onderwijs.

De volgende namen worden genoemd: Rutte (Algemene Zaken), Verhagen (Economische Zaken), Jan Kees de Jager (Financien) Edith Schippers (Volksgezondheid) en Hans van Baalen (Buitenlandse Zaken).
De nieuwe ploeg zou daarna binnen een week naast de Koningin op het bordes moeten staan.

Edith Schippers
Drs. E.I. Schippers studeerde in 1991 af als Politicoloog aan de rijksuniversiteit Leiden; faculteit Sociale Wetenschappen en is daarnaast een trotse moeder van een dochter.

In 1993 werd zij aangesteld als persoonlijk medewerker van drs. D.J.D. Dees, Tweede kamerlid voor de VVD. In 1994 kreeg zij de functie van beleidsmedewerker op het gebied van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bij de VVD-fractie Tweede Kamer der Staten Generaal.

In 1997 werd Edith Secretaris Volksgezondheid en Arbeidsmarkt bij de Vereniging VNO-NCW. Met deze aanstelling werd zij: secretaris van de Commissie Gezondheidszorg (VNO-NCW), secretaris van de Comissie Arbeidsmarktpolitiek (VNO-NCW), Secretaris van het overleg van de werkgeversleden in de besturen van de Regionale Bureaus Arbeidsvoorziening (Raad van Centrale Ondernemingsorganisaties, RCO), Secretaris van de werkgroep Medische hulpmiddelen (algemeen branche overleg van maart 1997 tot 1999, vanaf 1999 waarnemer), Sevretaris van de werkgroep ‘Innovatie in de Zorg’ (VNO-NCW 1998-1999) en Secretaris van de werkgroep Farmacie (VNO-NCW 1999 tot 2000).

Daarnaast was zij namens VNO-NCW lid van de SER werkgroep Ziektekostenverzekeringen (advies ‘Naar een gezond stelsel van ziektekostenverzekeringen’ vastgesteld op 15 december 2000), lid namens de werkgevers van de Plenaire Raadsvergadering van de Ziekfondsraad, de Commissie Zorg, de Klachtencommissie en plaatsvervangend lid van de Commissie Verzekering en Uitvoeringsorganisatie, de Commissie Financiering en de Commissie voor Beroepszaken.

Van 2001 tot 2003 bekleedde Edith Schippers de functie van Secretaris Ruimtelijke Ordening bij de Vereniging VNO- NCW, waarna zij in 2003 lid werd van de Tweede Kamer fractie VVD.

Sinds 2006 is zij vice-fractievoorzitter van de VVD-Tweede Kamerfractie.

In haar portefeuille heeft zij curatieve gezondheidszorg, ziektekostenverzekeringsstelsel, financiering van de zorg, preventie, tabak en alcohol.  Vanaf juni 2009 nam zij deel aan de Tijdelijke Commissie Onderzoek Financieel Stelsel. Van november 2009 tot juni 2010 was zij woordvoerder Ontwikkelingssamenwerking.

Samen met Mark Rutte voert zij de formatie-besprekingen na de verkiezingen van juni 2010.

Naast artikelen in Forum en dag- en weekbladen publiceerde mw. Schippers onder meer:

  • – ‘Het stelsel van ziektekostenverzekeringen, liberale dilemma’s, Liberaal Reveil’ (2000)
  • – ‘Kiezen voor Keuze’, discussienota over de gezondheidszorg (2000)
  • – ‘Zorgen voor vernieuwing, innovatie in de zorg’, memorandum VNO-NCW (1999)

Edith Schippers is moeder van een prachtige dochter.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen