Wilna Wind nieuwe directeur NPCF

Array

Het bestuur van de Nederlandse Patienten Consumenten Federatie (NPCF) heeft vandaag besloten Wilna Wind aan te stellen als nieuwe algemeen directeur.

Met Wilna Wind verwacht de NPCF de toonaangevende positie van de NPCF en haar lidorganisaties in het zorgveld uit te kunnen bouwen en bij te dragen aan een verdere bundeling van verschillende patientenorganisaties in Nederland. Dit is van groot belang om de rol en de positie van de patient in de jaren die voor ons liggen, verder te versterken.

Wilna Wind heeft ruime ervaring als belangenbehartiger en heeft zich daarbij laten zien als verbinder, strateeg en uitstekend onderhandelaar.

Wilna Wind heeft de laatste vijf jaar gewerkt als federatiebestuurder van de FNV. Vanuit de rol van Cao-coördinator nam zij ondermeer deel aan de voor- en najaarsoverleggen met het Kabinet en onderhandelde ze over akkoorden met centrale werkgeversorganisaties. Wilna Wind was uit hoofde van haar functie als federatiebestuurder ook lid van de Sociaal Economische Raad (SER) en de Stichting van de Arbeid.

Wilna Wind heeft haar sporen in de vakbeweging verdiend. Ze werkte tussen 1990 en 2002 als vakbondsbestuurder bij Industriebond FNV en als divisiemanager bij FNV Bondgenoten. Tussen 2002 en 2005 werkte zij voor de adviesbureaus Berenschot en Basis & Beleid.

Wilna Wind zal op 22 november aanstaande starten met haar werkzaamheden.

Bron: NPCF

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen