Engelse minister opent Julius congres in Londen over Telecare

Array

Op 2 en 3 maart 2011 organiseren het King’s Func Centre te Londen en het Julius Centrum samen met het International Network of Integrated Care (INIC) een congres over telezorg in Europa en Noord Amerika. Plenaire sprekers bieden overzichten per land of Amerikaanse staat. Daarnaast zijn er vele workshops over aspecten van telezorg zoals veiligheid van dataverkeer, gedragsverandering van professionals en patienten alsmede resultaten van evaluatiestudies.

Telezorg is een hot issue aan beide zijden van de Atlantische oceaan. In Canada speelt het belang van het overbruggen van grote afstanden tussen patienten en professionals. Bij Kaiser Permanente heeft één op de drie patienten via het internet contact met een arts bijvoorbeeld bij het ontvangen van laboratorium uitslagen, het maken van een afspraken of het vragen om nadere toelichting op een uitgeschreven recept.

Het is niet allemaal halleluja wat telezorg biedt. Er bestaan ook gevaren zoals dehumanisering. Het congres op 2 en 3 maart is juist bedoeld om te komen tot een evenwichtige reflectie en uitwisseling tussen Noord Amerika en Europa.

Afgelopen dinsdag bereikte ons het plezierige bericht dat de Engelse Minister voor Volksgezondheid Paul Burstow bereid is, het congres te openen. Inmiddels stromen de aanmeldingen binnen. Wilt u ook naar dit congres? Wilt u weten wat er elders al mogelijk is? Wilt u beseffen dat Nederland het niet zo slecht doet? Surf dan naar http://www.kingsfund.org.uk/events/telehealthtelecare.html lees de brochure en meld u aan.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen