Zelfmanagement bij psychische problemen betreft ook WMO cliënten

Array

Op vrijdag 3 december houden het Julius Centrum, het Trimbos Instituut, GGz Westelijke Noord Brabant en GGz instelling Breburg (werkend voor Breda en Tilburg) een congres over Zelfmanagement van patienten met psychische problemen. De plaats van handeling is het congrescentrum te Goirle, nabij Tilburg. Tal van goede voorbeelden van projecten die zelfmanagement bevorderen komen aan bod, onder meer het project Eigen Regie bij Schizofrenie (ERS) dat de vier genoemde organisaties uitvoeren.

De folders zijn inmiddels per post verstuurd en de inschrijvingen stromen binnen. HJet Julius Centrum bereikte  twee vragen. De eerste is: is dit congres ook interessant voor Wet Maatschappelijke Ordening  beleidsmedewerkers die participatie voor hun clienten trachten te bevorderen? Het antwoord: ja dat is zo. De plenaire inleidingen van Tromp, Van Weeghel en Schrijvers bieden brede, recente overzichten van methodieken en goede voorbeelden van zelfmanagement programma’s en interventies.

Twee workshops zijn interessant voor onder meer WMO-professionals: De workshop van Bennie Kock over Eigen Kracht Conferenties en van Arno van Dam over verleiden, motiveren en bekeren van clienten die steeds terugvallen in apathie. De tweede vraag was, waarom er geen workshops zijn opgenomen over zelfmanagement van ADHD patienten. Het antwoord is dat het Julius Centrum geen interventies, projecten of programma’s kent die gericht zijn op het bevorderen hiervan.

Lezer, kent u een project gericht  op het bevorderen van zelfmanagement bij ADHD? Stuur dan een mail naar congresorganisator Petra Schimmel op [email protected] Wellicht kan  dan op een volgende congres ook aan deze groep aandacht worden besteed. Wilt u naar dit congres op 3 december? Wilt u in één dag op de hoogte raken van recente ontwikkelingen in zelfmanagement? Wilt u uw ervaringen delen met anderen. Wilt u nieuwe kennis(sen) opdoen? Surf dan naar www.unitzorginnovatie.nl, klik door op aankomende congressen, lees de brochure en Meld u aan. Doen!

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen