Hartoperatie op het witte doek

Array

Het publieksevenement de Klinische Les, van het Erasmus MC, toont dit jaar een hartoperatie op het witte doek. Experts lichten de beelden op het bioscoopscherm live toe vanuit Pathé Schouwburgplein in Rotterdam.

Kloppen!
De Klinische Les op dinsdag 26 oktober heeft als thema ‘Het hart moet kloppen!’ Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor dit gratis wetenschapsevenement. Het programma start om 9.00 uur met een college over operaties bij aangeboren hartafwijkingen.

Verhaal
Prof. Jolien Roos-Hesselink, cardioloog, en prof. Ad Bogers, hartchirurg, bespreken een operatie die in 2003 is uitgevoerd. De patiente van toen is in de zaal aanwezig en vertelt haar kant van het verhaal.

Hartinfarct
Cardioloog dr. Peter de Jaegere gaat in op het medisch ingrijpen bij een acuut hartinfarct. Hij laat zien hoe katheters en stents de zorg voor patienten in de afgelopen decennia enorm hebben verbeterd. Hij bespreekt onder meer een van de laatste ontwikkelingen: de biologisch afbreekbare stent.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen